top of page

ZMAGA, TROJNI JUBILEJ ZALE KUŠTRIN IN DVA PRVENCA

Članska ekipa ŽNK Radomlje je pred septembrskim reprezentančnim premorom vknjižila drugo zmago v letošnjem prvenstvu. Rumenosrčne so z 8:0 odpravile Ajdovke.


Obračun četrtega kroga SŽNL je minil v znamenju trojnega jubileja Zale Kuštrin, Maša Osojnik in Neli Hofman pa sta se razveselili prvega zadetka v rumenem dresu. Za nekaj skrbi je sicer poskrbela poškodba Korine Janež, ki jo je že v 20. minuti zamenjala Ana Gerjolj.


Radomlje so se v dvoboj s Primorjem podale brez kapetanke Eve Vodušek, Ines Krajnc, Nine Mele, Ajde Kličić in Ane Černelič, kljub temu pa so hitro strle odpor Primork. Mrežo Ajdovk je v 11. minuti načela Zala Kuštrin, ki je pet minut kasneje dobila še drugi spopad z Jano Ličen. V 38. minuti se je prvega zadetka v rumenem dresu veselila Maša Osojnik, ki je v mrežo pospravila odbitek po prostem strelu Zale Kuštrin.


V nadaljevanju tekme je padlo še pet zadetkov. Zala Kuštrin je v 52. minuti izkoristila podajo Tajde Hlebec, sedem minut zatem se je po lepi akciji še drugič veselila Maša Osojnik. V 68. minuti se je z dobrim vtekanjem in predložkom izkazala Margit Kosirnik, Zala Kuštrin pa je dosegla še četrti zadetek na tekmi.


Bovčanka je v 77. minuti dvoboja dočakal še tretji mejnik. Na stoti tekmi v SŽNL je z bele točke dosegla še stoti ligaški zadetek, že v uvodu drugega polčasa pa je zavzela vrh klubske lestvice strelk, s katerega je s skupno 77 zadetki izrinila Barbaro Kralj. Po izključitvi Maje Gruntar se je mreža tresla le še enkrat. Po podaji Maše Osojnik je ravno tako prvič po selitvi v Radomlje zadela Neli Hofman.


"Dekletom čestitke za raznovrstno, kombinatorno in učinkovito igro v napadu, česar posledica je bila zaslužena zmaga z velikim številom zadetkov. Kljub vsemu pa smo se morali za vse zadetke maksimalno potruditi, saj je po našem mnenju nasprotna ekipa lepo napredovala tako v sami nogometni igri kot v psihološki pripravljenosti. Kar se naše ekipe tiče, pa smo veseli, da smo igrali ekipno in v priložnosti za gol prihajali na različne načine in z različnimi igralkami. Kot trener sem zadovoljen tudi z dejstvom, da se širi nabor igralk, ki so sposobne zadeti gol," je po tekmi dejal Aljaž Gornik.


Strateg rumenosrčnih se je dotaknil tudi dosežka Zale Kuštrin: "Posebno pozornost si zasluži rekorderka Zala Kuštrin. Kljub temu, da Pomurje in Olimpija na vsake pol leta na različne načine pritiskata nanjo s svojimi ponudbami, zanjo ni dileme. Zvesta ostaja ŽNK Radomljam, saj ve, da ima tukaj daleč najboljše pogoje za njen nogometni in osebnostni razvoj! Omenjeno dejstvo pa potrjujejo njeni rekordi, ki jih ruši s tekme v tekmo! Zala - kapo dol! S svojo zvestobo klubu in željo po vsakodnevnem napredku si navdih in vzor za vse igralke v klubu. Prav tako pa smo zaradi tebe boljši tudi vsi ostali, ki delujemo znotraj kluba. Vsi skupaj komaj čakamo tvoj naslednji zadetek, hkrati pa ti želimo, da boš v svoji karieri deležna nogometnega poljuba sreče, ki ti bo omogočil uresničiti svoje nogometne sanje. #KUŠ100 v srcu!"


Radomljanke bodo po reprezentančnem premoru gostovale na Gorenjskem, pri ŽNK Cerklje.


ŽNK RADOMLJE - PRIMORJE GAIA NATURELLE 8:0 (3:0)

Strelke: Zala Kuštrin (11′, 16′, 52′, 68′, 77′/11m), Maša Osojnik (38′, 59′), Neli Hofman (79′)

Rdeči karton: Maja Gruntar (76′)

ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Nina McQuarrie (63′ Neli Hofman), Tija Vrhovnik (90′ Daša Dolenšek), Maša Osojnik, Korina Lara Janež (20′ Ana Gerjolj), Zala Kuštrin, Katarina Gadnik, Dairine Rovšek, Tajda Hlebec (70′ Polona Petrač), Margit Kosirnik, Maruša Jereb. Trener: Aljaž Gornik.

Primorje: Jana Ličen, Sara Ušaj, Marija Capuder, Nina Ipavec (80′ Šejla Čibukčić), Vita Dodič, Maja Gruntar, Eva Sulič, Nina Breščak (73′ Lia Bajec), Gaja Bizjak, Tina Wanek Perschl, Lara Ferjančič. Trener: Andi Mamić.


154 views0 comments
bottom of page