top of page

Zmagi članic in kadetinj na Rijeki

Preteklo soboto sta se ekipi članic in kadetinj ŽNK Radomlje ob kultni Kantridi pomerili z vrstnicami ŽNK Rijeke v sklopu priprav na spomladanski del prvenstva. Slavili sta obe ekipi v rumenem, članice so slavile z 1-4, kadetinje pa z 1-5.



V toplem in sončnem vremenu so se na umetni travi ob stadionu Kantrida najprej pomerili ekipi članic. Trener Aljaž Gornik je na igrišče poslal Živo Galjot, Leo Seručnik, Jasno Osmanagić, Saro Gradišek, Saro Gruden, Doro Belavič, Ajdo Kličić, Zalo Kuštrin, Albino Butković, Marušo Jereb in Evo Vodušek, v nadaljevanju je vstopila še Blažka Mencinger.


Po nekaj nenatančnih zaključnih strelih so rumene prišle do vodstva po 23. minutah, ko je po globinski podaji Sare Gradišek zadela Zala Kuštrin. Med 32. in 38. so gledalci videli tri zadetke; najprej je v 32. minuti z desne strani v kazenskem prostoru zadela Sara Gruden, že v naslednji minuti pa so domačinke rezultat znižale. Končni rezultat prvega polčasa je v 38. minuti postavila Sara Gradišek po podaji Ajde Kličić. V drugem delu srečanja je po podaji Jasne Osmanagić svoj drugi gol dosegla Zala Kuštrin.



Po članski tekmi so na igrišče stopile še kadetinje v postavi Živa Mikložič, Zala Pia Štefanič, Nea Podbevšek, Tadeja Gerjol, Ajda Zajc, Daša Dolenšek, Ana Gerjolj, Nina Mele, Iza Svetlin, Hana Feratović in Tajda Hlebec. Tako kot članice so tudi kadetinje dobile prvi polčas z 1-3, v nadaljevanju tekme pa so dosegle še dva zadetka. Trikrat je mrežo nasprotnic zatresla Nina Mele, po en zadetek pa sta dosegli Tajda Hlebec in Hana Feratović. Ekipa Meha Bašića je bila nekoliko oslabljena, saj so zaradi poškodb in bolezni manjkale številne igralke. Njihova mesta so dobro zapolnile igralke mlajših selekcij, ki s tem pridobivajo dragocene igralske izkušnje.


Konec tega tedna, 15. februarja, se bodo članice in kadetinje v domačem Športnem parku Radomlje na pripravljalnih tekmah pomerili proti ŽNK Krim Rolljet-u.



A.S. Foto: ŽNK Radomlje

125 views0 comments
bottom of page