top of page

ČLANSKA EKIPA OPRAVILA S PRVO TEKMO NADALJEVANJA SEZONE

Članska ekipa ŽNK Radomlje je v Šiški opravila s prvo preizkušnjo nadaljevanja sezone. Olimpiji se je od prve minute zoperstavila zasedba, v kateri so bile tri kadetinje in šest mladink, rumenosrčne pa so se v prestolnici pogumno zoperstavile gostiteljicam.


Radomljanke so se z izjemo uvodnih minut, ko si je mlada ekipa na račun neizkušenosti privoščila napako ali dve, predstavile z dobro igro. Olimpija je hitro povedla, po prekršku Tajde Hlebec nad Vanjo Duronjić je najstrožjo kazen izkoristila Ana Milović. Kmalu zatem so gostiteljice zadele še drugič, tudi drugi zadetek pa je bil delo nekdanje igralke Radomelj. Izabela Križaj je izkoristila podajo v prostor in dobila soočenje z Živo Galjot.


Rumena četa je po drugem zadetku vzpostavila ravnotežje in z agresivnejšo igro povzročala nekaj preglavic izkušenejšim domačinkam. Zala Kuštrin je v 32. minuti, ko je Korina Janež izvedla prosti strel z desne strani igrišča, z glavo streljala preko vrat, tri minute zatem pa se je prva strelka rumenosrčnih znašla sama pred Niko Šapek, a je domača vratarka pravočasno zapustila svoja vrata. Nato smo videli še nekaj obetavnih akcij, na drugi strani pa je Živa Galjot ukrotila strel Izabele Križaj z velike razdalje. Izid prvega polčasa je v 43. minuti in po samostojnem prodoru postavila Ana Milović.


V drugem polčasu je bilo manj priložnosti. Neva Kumalić je zadela okvir gostujočih vrat, v 65. minuti pa je vodstvo z neubranljivim udarcem povišala Manja Rogan. Prosti strel Eveline Kos je končal v prečniku, Radomljanke pa so znova pretile v končnici tekme. V 87. minuti je Evelina Kos v zadnjem trenutku izbila strel Zale Kuštrin, ki je že premagala Niko Šapek. Zala Kuštrin je bila uspešnejša v 91. minuti, ko je Nika Šapek še enkrat izpadla iz igre. Zala Kuštrin je ob pomoči Eveline Kos dosegla častni zadetek, ki je bil glede na prikazano več kot zaslužen.


Prvo uradno tekmo v članskem dresu ŽNK Radomlje sta odigrali zimska novinka Laura Šenk in Tinkara Testen, ki je debi v članskem nogometu kronala z dobro predstavo. Po poškodbi kolena se je na zelenice SŽNL uspešno vrnila Sara Gradišek. Rumenosrčne bodo drugo tretjino prvenstva zaključile v nedeljo, ko v Športnem parku Radomlje gostuje ljubljanski Krim.


"S predstavo smo zadovoljni, saj smo naredili napredek naprej v primerjavi z jesenskim delom sezone. Bistveno bolj smo bili nevarni za gol nasprotnic, v fazi branjenja smo bili bistveno bolj agresivni, iz tega pa smo jim odvzeli nekaj žog in prihajali v zaključek napada. S tem smo zadovoljni, se pa pozna, da mladi ekipi primanjkuje izkušenj in je bil vstop v tekmo s pozitivno tremo. Na začetku smo v fazi branjenja malce zamujali in bili iz tega hitro kaznovani. Po drugem golu je ekipa izgledala odlično in bila boljši nasprotnik na igrišču, jemala je več žog v fazi branjena, v napadu pa si je ustvarila več prekinitev in priložnosti. Zmanjkala je pika na i, da bi dosegli še kakšen gol. Na koncu sicer poraz, s čimer nismo zadovoljni, a nas kup kakovostnih stvari navdaja z optimizmom za naprej," je po srečanju dejal Aljaž Gornik.


Celotni izjavi trenerja prisluhnite v v priloženem posnetku.


ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA - ŽNK RADOMLJE 4:1 (3:0)

Strelke: Ana Milović (2’/11m, 43′), Izabela Križaj (7′), Manja Rogan (66′); Zala Kuštrin (91′).

ŽNK Olimpija: Nika Šapek, Anja Prša, Evelina Kos, Zala Vindišar, Vanja Duronjić, Lara Klopčič, Manja Rogan, Adrijana Mori, Ana Milović, Izabela Križaj, Neva Kumalić. Trener: Miki Kondić.

ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Margit Kosirnik, Katarina Gadnik, Tinkara Testen, Ana Gerjolj, Korina Janež, Laura Šenk, Sara Gradišek, Tajda Hlebec, Maša Osojnik, Zala Kuštrin. Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: ŽNK Radomlje


41 views0 comments
bottom of page