top of page

Ženski nogometni klub Radomlje - Z novo energijo v leto 2019

Updated: Jan 10, 2019

Za nami je pestro leto 2018. Spomladi je po odhodu predsednika Uroša Juračiča, mesto

predsednice prevzela bivša podpredsednica kluba Andreja Leskovšek McQuarrie, zgodilo se je nekaj sprememb na trenerskih položajih, več selekcij pa je bilo v boju za naslov državnih prvakinj.


Na začetku koledarskega leta je prišlo do menjave trenerja pri članicah in posledično tudi pri selekciji deklet U17. Mesto prvega trenerja članske ekipe je zasedel Gregor Mohar, ki je pred tem vodil ekipo kadetinj. Dekleta ekipe DU17 sta prevzela Rajko Jeršin in Anže Hribar, pri mlajših selekcijah pa sta trenersko piramido okrepila Monika Boh in Jakob Rupar.


V mladinskem pogonu je tako v klubu in na nogometnih krožkih po okoliških osnovnih šolah treniralo preko 100 deklet, za katere smo v aprilu organizirali tudi brezplačni festivalni dan Live your goals v Domžalah. Najmlajši selekciji U10 in U12 sta se na turnirjih enakovredno kosali s fanti svoje starostne skupine. Dekleta ekip DU13 in DU17 so po končani sezoni 2017/2018 zasedla tretje mesto, dekleta ekipe DU15 pa drugo. Članska ekipa je bila vse do zadnjega v boju za državni in pokalni naslov, a sta se ekipi Olimpije in Telemach GMT Beltinci izkazali za premočne.


Med organizacijskimi podvigi vsekakor izstopa UKI CUP, turnir, ki je namenjen dekletom mlajših selekcij. Marca 2018 se ga je udeležilo kar 23 ekip iz Slovenije, Slovaške, Srbije, Črne Gore in Hrvaške. Radomljanke so slavile v vseh treh kategorijah, tako da je prehodni pokal za skupno najuspešnejši klub na turnirju ostal doma. Dober odziv s strani sodelujočih ekip pa nam daje hkrati potrditev o dobro opravljenem delu in zavezo, da tudi letošnji turnir, ki bo potekal 9. in 10. marca ohranimo na visokem nivoju.



Dobro delo z mlajšimi selekcijami potrjuje tudi dejstvo, da imamo veliko število deklet v državnih reprezentancah. Reprezentanci do 17 in 19 let sta se ponovno uspeli prebiti do

drugega kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo (t.i. Elite round), medtem ko je

članska reprezentanca končala kvalifikacije za svetovno prvenstvo na četrtem mestu v svoji skupini.


Novembra smo se skupaj z NK Radomlje razveselili nove umetne trave v Športnem parku Radomlje, kjer imamo omogočene fantastične pogoje za treniranje v vseh letnih časih.


Predsednica kluba, Andreja Leskovšek McQuarrie, ki ji vrhunski šport ni neznanka, saj je kot alpska smučarka uspešno zastopala nekdanjo Jugoslavijo, je spomladi prevzela krmilo kluba. Ob spremembi vodstva je klub dobil tudi nove člane izvršnega odbora, blagajnika, sekretarko in vodjo za stike z javnostjo, pridobitev na organizacijskem nivoju pa je tudi ustanovitev strokovnega in poslovnega sveta, ki bosta bdela nad razvojem igralk in delovanjem kluba. Novo izvoljeni člani in posamezni sveti so v letu 2018 postavili okvire delovanja, leto 2019 pa bo prineslo spremembe in smernice delovanja kluba. Kot prvo novost letošnjega koledarskega leta lahko ponosno predstavimo novo spletno stran (www.znk-radomlje.si).



V začetek novega leta pa naj vas pospremi še nekaj besed naše predsednice Andreje Leskovšek McQuarrie: »Prisrčno se zahvaljujem vsem članom kluba, igralkam, staršem,

trenerjem, številnim podpornikom kluba ter še posebej sponzorjem in donatorjem za ves čas in podporo, ki ste ju vsak na svojem področju vlagali v dekliški in ženski nogomet preko našega kluba. Skupaj smo doživljali vzpone in padce, zmage in poraze, preko teh bogatih izkušenj pa smo rasli vsi, vsak po svoje in vsi skupaj kot klub.


V letu 2019 se z vami veselim uresničevanja novih načrtov s ciljem, da nudimo našim

igralkam še kvalitetnejše pogoje za nogometni in osebnostni razvoj, varno, prijazno in

stimulativno okolje za doseg ciljev vsake posamezne igralke in vsake ekipe, naj bo to na

rekreativni ali vrhunski ravni. V svetu je nogomet za dekleta v meteornem porastu in veseli me, da smo v našem klubu vsi skupaj del te hitro rastoče in navdihujoče zgodbe. V prihajajočem letu se z vami veselim novih izzivov in zmag!«


Moj, tvoj, naš klub!

396 views0 comments
bottom of page