top of page

ŽNK Radomlje organizira 8. UKI Cup v Sloveniji

UKI CUP je edini mednarodni dekliški nogometni turnir v Sloveniji. Gre za dvodnevni turnir, ki ga organizira ženski nogometni klub Radomlje. Na njem bodo tekmovale deklice U9, U11, U 13 in U15. 2. in 3. marca 2019 bo na turnirju sodelovalo 39 ekip iz sedmih držav, med njimi iz Italije, Slovaške, Črne Gore, Hrvaške, Madžarske in Avstrije.


ŽNK RADOMLJE

ŽNK Radomlje vse od svoje ustanovitve, leta 2012 vztrajno raste ter od samega začetka gradi celotno tekmovalno piramido, od najmlajših osnovnošolk do članic in rekreativk. S profesionalnim delom licenciranih trenerk in trenerjev, vodstva in uprave kluba, strokovnega sveta ter mnogih drugih prostovoljcev se je klub uveljavil kot eden vodilnih na področju ženskega nogometa v Sloveniji.


Do danes je v klubu nabiralo znanje in izkušnje že več sto deklet izmed katerih se jih je veliko prebilo v reprezentančne vrste. Trenutno v klubu trenira več kot sto deklet v vseh starostnih kategorijah; dodatnih sto redno vadi pod vodstvom naših trenerk in trenerjev v dekliških nogometnih krožkih na okoliških osnovnih šolah in na nogometnih uricah za najmlajše.


Vse naše selekcije vsako leto dosegajo rezultate, ki so v vrhu Slovenskega ženskega nogometa. ŽNK Radomlje od svojega nastanka dalje z vsemi selekcijami (DU11, DU13, DU15, DU17 in članicami) nastopa v ženski slovenski nogometni ligi, ki deluje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.


V začetku leta 2018 je bilo v Sloveniji registriranih približno 2500 igralk. Letno se število igralk neprestano povečuje. V tej luči ima posebno težo tudi misel predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, ki je ob neki priložnosti dejal: » Potencial ženskega nogometa nima meja…« Rdeča nit delovanja v ŽNK Radomlje je dekletom omogočiti zdravo, varno in prijetno preživljanje prostega časa ter kvalitetne pogoje za čim boljši nogometni in osebnostni razvoj.


Razpored sodelujočih ekip na UKI CUP-u 2019 lahko najdete TUKAJ





18 views0 comments
bottom of page