top of page

ALJAŽ GORNIK: DEKLETA V NAŠEM KLUBU DOBIJO POTREBEN KAPITAL, S KATERIM LAHKO DELAJO KARIERO

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo zimo preživela na tretjem mestu ŽNL Triglav Zdravje, kar je dobro izhodišče za nadaljevanje sezone. To je v pogovoru pred klubsko kamero izpostavil tudi trener Aljaž Gornik.

Strateg članske zasedbe je zadovoljen z jesenskim delom prvenstva, saj so Radomljanke zbrale štiri točke več kot sezono poprej in dosegle kar 65 zadetkov več. In to kljub temu, da sta rumene poleti zapustili Zala Kuštrin in Korina Janež, ekipa pa je najmlajša v ligi. Večino tekem je pričela enajsterica, v kateri je bilo kar pet kadetinj. Vsaj en zadetek je jeseni dosegla kar štirinajsterica igralk, to pa je najširši nabor strelk v prvenstvu.


Prav mladost je dodaten adut za prihodnost, ugotavlja Gornik: »Želimo si, da mladost izkoriščamo sebi v prid, saj so dekleta željna dokazovanja in imajo veliko posamično kakovost. Zavedamo se, da jim na najzahtevnejših tekmah manjka še nekaj izkušenj, vendar bomo to vzeli kot naš plus, saj smo lahko v tem pogledu samo še boljši. V skladu s tem bomo delovali tudi v prihodnosti.«


Čeprav sta poraza z Ljubljano bolela, je mlada ekipa z remijem v obračunu z Olimpijo dokazala, da se lahko kosa z najboljšimi ekipami državnega prvenstva. Tako ne čudi, da so najstnice postale zanimive tudi drugim klubom. »Logično je, da je zanimanje za naše igralke, saj kažejo izredno posamično kakovost, jeseni pa so bile tudi ekipno uspešne. Ne le iz Slovenije, tudi klubi iz tujine pogledujejo proti našim igralkam in ekipi. Dekleta vedo, da v našem klubu dobijo potreben kapital, s katerim lahko delajo kariero in so mednarodno konkurenčno. To znajo ceniti, v ekipi pa vlada zelo dobra kemija. Vemo pa, da lahko kot klub in ekipa konstanto dosežemo samo na način, da jedro ekipe ostane skupaj in na tak način napredujemo,« se zaveda Gornik.


Strateg članske selekcije rumenih verjame, da bo ekipa spomladi še močnejša: »Ni želja zgolj to, da zadržimo vse igralke, ampak želimo dodati nove moči, kakovost in energijo. V mladinski šoli imamo postavljene dobre temelje in to je prednost, saj je dotok mladih igralk zelo kakovosten. Ekipa bo spomladi boljša tudi na račun tega. Ob tem se za prestop v naš klub zanima nekaj igralk iz drugih sredin, ker so prepoznale, da lahko tukaj kakovostno napredujejo in pridobijo kapital, ki jim bo omogočil, da lahko oplemenitijo kariero.«


Ekipa bo skupne priprave pričela sredi januarja, znova pa bo odigrala nekaj mednarodnih pripravljalnih tekem. Nadaljevanje sezone prinaša spored kakovostnih preizkušenj. »Pred nami je izredno zahteven spomladanski del sezone, saj bomo praktično vsak vikend igrali močne tekme. Tudi spored reprezentančnih aktivnosti bo zelo zahteven. Takšno pomlad si želimo, saj so to tekme, s katerimi lahko posameznice napredujejo znotraj klubov in v ekipi, s tem pa bo napredovala tudi slovenska liga. To je dober podatek, čeprav bomo pred zahtevnimi izzivi, ki pa si jih - kot sem že dejal - želimo,« sporoča Gornik.


Ob pregledu leta je prav, da se zahvalimo tudi vsem, ki so pomagali do uspešne jeseni. »Zahvaljujem se vsem, ki delajo v klubu, vsem staršem in podpornikom, ki nam omogočajo kakovostne pogoje, da lahko normalno treniramo in napredujemo. Hvala vsem, ki so kakorkoli doprinesli k temu, da smo lahko jeseni normalno delovali. Smo zelo hvaležni, to cenimo, upamo pa, da bo tudi ožja in širša okolica prepoznala kakovostno delo kluba, da bo podpore v organizacijskem in finančnem smislu v prihodnje še več,« je še dejal Aljaž Gornik.


Kaj pa si strateg ŽNK Radomlje Medex želi v letu 2023? Preverite v spodnjem posnetku, v katerem vas čaka še nekaj zanimivih odgovorov.

FOTO: Tomaž Strgar


21 views0 comments
bottom of page