top of page

ALJAŽ GORNIK: ŽELIMO SI ČIM VEČ TAKŠNIH TEKEM

Za Radomljankami je teden, ki je postregel z dvema mednarodnima preizkušnjama. Rumene so v sredo gostile graški Sturm, v soboto pa so se odpravile v madžarski Sombotel, kjer so se udarile s Haladas Viktorio.

Mlada ekipa trenerja Aljaža Gornika je že v sredo potrdila dobro delo v pripravah, saj je bila večji del srečanja konkurenčna Sturmu, drugouvrščenemu klubu avstrijske lige. Prvi polčas se je po evrogolu Naje Poje Mihelič končal z izidom 1:1, v nadaljevanju tekme pa sta Naja Poje Mihelič in Noelle Vilčnik v isti akciji zatresli okvir avstrijskih vrat. Igralke Sturma so zatem zadele dvakrat, še pod dva zadetka pa so se z zvrhano mero sreče podpisale v končnici dvoboja.


ŽNK RADOMLJE MEDEX - SK STURM GRAZ 1:5 (1:1) Strelke: Naja Poje Mihelič; Linda Mittermair, Lilli Purtschller (2x), avtogol, Julia Matuschewski.


Rumenosrčne so le tri dni kasneje nadgradile svojo predstavo in se z odlično igro izkazale v Sombotelu. Z organizirano in čvrsto postavitvijo ekipi Haladasa Viktorie niso dopustile pravih priložnosti, s hitrimi akcijami in prehodi v napad pa so domači obrambi povzročale precej preglavic. V zaključku napadov je zmanjkalo nekaj osredotočenosti, gol Naje Poje Mihelič pa je bil (verjetno) neupravičeno razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Gostiteljice, ki v madžarskem prvenstvu zasedajo šesto mesto, so sredi drugega polčasa izkoristile strel z bele točke in prišle do tesne zmage.


HALADAS-VIKTORIA SZOMBATHELY FC - ŽNK RADOMLJE MEDEX 1:0 (0:0) Strelka: Brigitta Göder (11m).


»Obe tekmi sta bili zelo zahtevni, si jih pa želimo čim več. Ugotavljamo, da so lahko naša dekleta enakovredna tudi na tej ravni. Vidno pa je, da odigramo premalo tako zahtevnih preizkušenj in potem se nekatere malenkosti v igri prevesijo na stran nasprotnic, ki imajo v svojih nogah več težjih tekem. Daleč pa od tega, da smo svetovna leta od teh nasprotnic, smo zelo blizu. Tudi tekma s Sturmom je bila zelo izenačena in bi se lahko odpeljala v drugo smer, čeprav je bil končni rezultat malce višji. To so za našo ekipo zelo pomembne tekme, želimo pa si, da bi jih odigrali čim več, saj smo na teh tekmah izzvani z vseh strani. Dekleta lahko le tako napredujejo,« po dveh koristnih obračunih poudarja Aljaž Gornik.


Pomembne izkušnje je nabirala tudi pomlajena kadetska selekcija. Rumenosrčne so na sredini tekmi s podmladkom Sturma zapravile nekaj obetavnih priložnosti, na koncu pa so morale čestitati Štajerkam. Sobotni dvoboj s kadetinjami Illes Akademie, ki spada pod okrilje Haladasa, je z natančno izvedenim prostim strelom odločila Ula Omerzu. Krilna napadalka je dvakrat zatresla domačo mrežo, a prvi evrogol ni bil priznan.


Sledi teden reprezentančnih obveznosti, saj bosta ob članski izbrani vrsti aktivni še selekciji do 17 in 19 let.

FOTO: Tomaž Strgar







19 views0 comments
bottom of page