top of page

ČLANICE ŽNK RADOMLJE MEDEX V NEDELJO VNOVIČ V AJDOVŠČINO

Reprezentančni premor je pri koncu. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo novo tekmo Ženske nogometne lige Triglav Zdravje odigrala v nedeljo, ko bo znova gostovala v prestolnici burje.

Radomljanke se v nedeljo še tretjič v tej sezoni odpravljajo v Ajdovščini. V Vipavski dolini so prvič gostovale že konec julija, ko so dobile pripravljalno srečanje, 24. avgusta pa so se na Primorskem veselile še preboja v polfinale Ženskega pokala Pivovarna Union. Za nameček sta pri hčerah burje novo sezono uspešno odprli tudi selekciji do 17 in 15 let.


Letošnja gostovanja vseh rumenih selekcij v Ajdovščini so minila brez praske, kakšen bo nedeljski recept članske ekipe, da podaljša serijo zmag? »Mislim, da ni nekega recepta. Vemo, da moramo biti na igrišču boljše v vsakem elementu, kot nasprotnice. Če bomo z glavo pri tekmi in bo vsaka igralka dala svoj maksimum, vem, da bomo tudi tretjič ekipa, ki bo domov odšla z zmago. Vse dekleta v ekipi in tudi vsi, ki delajo za ta klub, se zavedamo, za kaj treniramo in kako moramo igrati, da pridemo do novih zmag,« odgovarja Maša Osojnik.


Krilna napadalka je zaradi poškodbe gležnja je, tako kot ob koncu minule sezone, izpustila uvodno dejanje državnega prvenstva na Ptuju, ki ga je sicer spremljala ob igrišču. Ljubljančanka se je na zelenice vrnila prav na pokalni tekmi z Ajdovkami, s soigralkami pa se je veselila tudi na ligaški tekmi s Cerkljankami. Kaj niz zmag pomeni za samozavest ekipe? »Zmage so le tista potrditev, da delamo v pravi smeri. Samozavest je prisotna, kar je potrebno, ampak vemo, da nas čaka še nekaj težkih tekem, na katerih moramo zmagati,« poudarja sedemnajstletnica.


Mladinska reprezentantka je samozavest okrepila tudi z zadetkom v dresu izbrane vrste, v torek je zatresla mrežo Čehinj. V drugo sezono med rumenosrčnimi vstopa z jasnimi pričakovanji: »Želim si, da napredujem kot igralka, predvsem s psihološkega vidika, da vsako tekmo odigram bolje kot prejšnjo in z mojo igro čimbolj pripomorem celotni ekipi. Na vsakem treningu hočem delati na najvišji ravni, potem pa vse ostale stvari pridejo same po sebi.«


Reprezentančne obveznosti so zdaj preteklost, Maša pa je, tako kot reprezentančne soigralke Ana Gerjolj, Tajda Hlebec, Margit Kosirnik in Laura Šenk ter Živa Galjot in Sara Gradišek, ki sta bili del članske izbrane vrste, misli že usmerila v klubske obveznosti. »V letošnji sezoni si želimo predvsem zmag in pa pokalnega finala,« še sporoča nogometašica, ki se je v minuli sezoni razveselila desetih ligaških zadetkov.


Nedeljsko srečanje v Ajdovščini se bo pričelo ob 16. uri. Vabljeni, da ekipo podprete v Športnem parku Police.

FOTO: Tomaž Strgar


55 views0 comments

Comments


bottom of page