top of page

ČLANSKA EKIPA ZADNJIČ V SEZONI, KADETINJE ZA POTRDITEV NASLOVA

Updated: May 22, 2023

Pred Ženskim nogometnim klubom Radomlje je pester zaključek tedna, vse štiri selekcije svoje tekme igrajo na domačem igrišču. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex z nedeljskim dvobojem proti ŽNK Ljubljani zaključuje sezono, kadetinje ŽNK Radomlje Medex pa lahko na tekmi z ŽNK Mura Nona že nocoj potrdijo naslov državnih prvakinj.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo z nedeljsko tekmo, ki se bo v Radomljah pričela ob 17. uri, zaključila sezono 2022/23. Že zdaj je jasno, da bodo Radomljanke prvenstvo končale na četrtem mestu, a so dekleta odločena, da na domačem igrišču pričeto izpred nekaj tednov, ko so bile v Šiški v dvoboju z Ljubljano že na pragu zmage. To je že po obračunu z Olimpijo poudarila tudi Maja Madon:


»To je zagotovo velika motivacija, zdi se mi, da bi morale zmagate že tisto tekmo v Ljubljani. Na koncu se je odvilo, kot se je, je pa to dober pokazatelj za zadnjo tekmo, ki jo res moramo dobiti. Nenazadnje bi bilo sezono lepo končati z zmago.«


Ekipa sicer znova ne bo popolna, saj Ajda Zajc zaradi rdečega kartona na tekmi z Olimpijo ne bo imela pravice nastopa, se pa v ekipo vrača Tajda Hlebec, po bolezni pa sta za nastop pripravljeni tudi Živa Galjot in Margit Kosirnik. V dvoboju z Olimpijo sta konkurenco s članskim debijem povečali Taia Doles in Nika Hojč.


»Za zaključek sezone nas čaka še ena napeta in izenačena tekma, znova se bomo morali znajti brez Ajde. Nikakor se ne moremo sestaviti v polni bojni sestavi za tekme, vendar nič hudega, imamo rešitve. Še en teden smo trenirali na polno in v skladu s tem odigramo zadnjo tekmo. Še vedno nas malo boli remi izpred dveh tednov. To bomo imeli v mislih in bomo zagotovo dali vse od sebe, da zmagamo tekmo in prikažemo še boljšo predstavo,« poudarja trener Aljaž Gornik.


Že nocoj pa bo zadnjo domačo tekmo sezone odigrala kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex. Rumene bodo gostile Sobočanke, v dvoboju z Muro pa lahko potrdijo naslov državnih prvakinj, ki so se mu približale z nedeljsko zmago v obračunu z Olimpijo. Tri kroge pred koncem prvenstva prvim zasledovalkam bežijo za osem točk.


»Po zmagi proti Olimpiji bo lažje, vendar vemo, da moramo tudi zadnji dve tekmi odigrati na polno in narediti vse, da na koncu zasluženo dvignemo pokal za naslov državnih prvakinj,« je že po nedeljskem dvoboju v Šiški dejala trikrat strelka Taja Strgar, prikimala pa ji je tudi Taia Doles: »Vsi se zavedamo, da moramo zmagati tudi obe preostali tekmi. S to prednostjo nam bo nekoliko lažje, saj nam zmaga res pomeni zelo veliko.«


Strateg Marjan Grilj si ravno tako želi še dveh zmag, ob tem pa od svojih varovank pričakuje tudi lepo predstavo: »Na zadnjih dveh tekmah bomo veliko lažje dihali. Upam, da bo ta sproščenost vidna tudi na igrišču in se bo odražala v sami igri, da ne bo nepotrebne nervoze. Želim, da ekipa v zadnjih dveh krogih uživa v igri.«


Sobotna tekma kadetinj se bo v Športnem parku pričela ob 19:30, že ob 14:30 se v Športnem parku pričenja turnir vzhodne skupine Lige DU13, v nedeljo ob 11. uri pa nova preizkušnja čaka selekcijo ŽNK Radomlje DU15. Rumene bodo gostile ŽNK Radlje.

FOTO: Zdravko Turk


23 views0 comments

Comments


bottom of page