top of page

DESET LET ŽNK RADOMLJE

Šestnajsti april je v zgodovino Ženskega nogometnega kluba Radomlje vpisan kot dan, ko se je tudi uradno pričela pisati zgodba rumenosrčnih. Zgodba, ki traja tudi danes, deset let kasneje.

FOTO: Tomaž Strgar


Če smo povsem natančni, bo deset let od ustanovitve minilo jutri, 16. aprila, na praznično soboto, ko bo Športni park Radomlje gostil dvoboj za pokalni finale. Radomljanke se bodo ob 12:30 pomerile z ljubljansko Olimpijo.


Tudi Andreja Leskovšek McQuarrie, predsednica kluba, vas vabi, da deseti rojstni dan kluba preživite v družbi članske ekipe rumenih in zasedbi rumenosrčnih pomagate do preboja v veliki pokalni finale. V naslednjih vrsticah pa še nekaj besed predsednice:



»Ste kdaj pomislili, kaj pravzaprav je klub? Krog ljudi, ki jih združuje skupni interes.


V našem klubu so to na eni strani dekleta, ki imajo rada nogomet in vse kar spada zraven, od gibanja, druženja, timskega duha in vse do tekmovalnih izkušenj; na drugi strani starši, trenerji, vodstvo in podporniki, ki vsak po svojih močeh prispevamo, da dekletom vse to tudi omogočamo in jim nudimo varno in spodbudno okolje, kjer rastejo in se razvijajo tako iz nogometnega kot tudi osebnega vidika.


Ko letos 16. aprila obeležujemo deseto obletnico delovanja kluba, ne moremo mimo spoznanja, da je do danes v klubu svoje sanje uresničevalo že več sto deklet in katere je podpiralo še nekajkrat toliko ostalih ljudi. Tudi danes klub uspešno deluje prav zaradi vseh, ki prispevate na sto in en način. Starši vozite dekleta na treninge in tekmovanja, pomagate pri organizaciji domačih tekmovanj kot reditelji, zapisnikarji, snemalci, fotografi, pomagate pri iskanju sponzorjev in donatorjev, delujete v odborih kluba in na raznih drugih funkcijah.


In seveda nismo naš klub, če ne bi imeli ostalih podpornikov, kot so vodja tekmovanja, napovedovalec na tekmah, vodja stikov z javnostmi, blagajnik, itd. Eden najlepših primerov izjemnega delovanja in sodelovanja ljudi v našem klubu pa je že kar profesionalna izvedba tradicionalnega mednarodnega turnirja UKI Cup. In seveda, v samem osrčju kluba se nahajajo naše igralke in trenerji, ki jim želimo vsi skupaj omogočiti kar najbolj optimalno delovno okolje.


Klub smo torej ljudje, mi vsi, kar lepo povzame naš slogan Moj, tvoj, naš klub! Le skupaj bomo še naprej uspešno nadgrajevali rast in razvoj kluba ter dekletom nudili iz leta v leto boljše pogoje za doseganje njihovih ciljev.


V naslednjih desetih letih vidim konstantno povečevanje števila igralk od najmlajših naprej, nadaljnji razvoj mladinske šole v mednarodno prepoznavno dekliško nogometno akademijo, profesionalno člansko ekipo sestavljeno iz klubskih igralk, ki igra v UEFA Ligi prvakinj, vse trenerje s profesionalno pogodbo, v upravi kluba zaposlene ljudi, svoje igrišče in prostore ter vsekakor dekleta, ki po končani nogometni karieri prevzemajo vodstvene položaje v klubu.


ŽNK Radomlje, vse najboljše za prvih deset let! Moj, tvoj, naš klub!«


Andreja Leskovšek McQuarrie, predsednica ŽNK Radomlje



67 views0 comments
bottom of page