top of page

FOTO & VIDEO: NOVA REKORDNA ZMAGA, ZADELA TUDI ŽIVA GALJOT

Članska ekipa ŽNK Radomlje je pred reprezentančnim premorom znova premagala Krim. Osem različnih strelk rumenosrčnih je v ljubljansko mrežo pospravilo 19 žog in poskrbelo za novi klubski rekord na tekmah SŽNL.

Še pred pričetkom tekme je predsednica kluba Andreja Leskovšek McQuarrie podelila priznanje Zali Kuštrin, ki je na zadnji tekmi s Cerkljami dosegla stoti ligaški zadetek v dresu ŽNK Radomlje. Festival zadetkov je v četrti minuti odprla Sara Gradišek, ki je zadela iz osrčja kazenskega prostora, le minuto kasneje je vodstvo povišala Korina Janež.


V 14. minuti se je prvega od sedmih zadetkov dosegla Zala Kuštrin, ki je izkoristila predložek Sare Gradišek. Štiri minute zatem je bila po odbiti žogi uspešna Korina Janež. Sledila sta nenatančna udarca Margit Kosirnik in Tinkare Testen. V 27. minuti je Laura Šenk z evrogolom z razdalje in s pomočjo leve vratnice zadela za vodstvo s 5:0, dve minuti po tem je bila z glavo uspešna Zala Kuštrin. Sara Gradišek je z roba kazenskega prostora natančno merila v spodnji desni kot Katarine Rogelj, izid polčasa pa je pet minut pred odmorom postavila Sara Gradišek, ki je po podaji Zale Kuštrin slavila tretji zadetek na tekmi.


Sara Gradišek je s strelom v desno vratnico odprla drugi polčas, na deveti zadetek pa je bilo potrebno počakati do 51. minute. “Hat-tricka” se je veselila Zala Kuštrin, ki je v gol Krima preusmerila strel Laure Šenk. Bovčanka je le štiri minute kasneje udarila še četrtič, tokrat po lepem predložku Korine Janež. Prav ona je le nekaj sekund zatresla prečnik, v 58. minuti pa je po strelu Zale Kuštrin in odboju od vratnice zadela Tajda Hlebec.


Zala Kuštrin se je po uri igre in strelu z roba kazenskega veselila petič na tekmi, Laura Šenk pa je kmalu zatem zadela desno vratnico. Mreža Krima se je vnovič tresla v 66. minuti, ko je Katarina Rogelj odbila strel Zale Kuštrin, znova pa je bila na pravem mestu Tajda Hlebec. Minuto kasneje se je Tinkara Testen podpisala pod prvenec v SŽNL, Mengšanka je silovito sprožila s 25 metrov in zadela s pomočjo prečnika.


V 70. minuti je trojček zadetkov dočakala tudi Korina Janež, ki je po preigravanju zadela s črte kazenskega prostora. Štiri minute zatem je po preigravanju Kuštrinove z leve strani igrišča zadela Neli Hofman, na trenutek tekme pa je bilo potrebno počakati do 89. minute. Vratarka Živa Galjot se je ob kotu Radomljank preselila pred gol in po predložku Laure Šenk spretno zadela z glavo. Laura Šenk je nato še enkrat zatresla okvir gola, končni izid tekme pa je s sedmim golom na tekmi postavila Zala Kuštrin.


ŽNK RADOMLJE - KRIM 19:0 (8:0)

Strelke: Sara Gradišek (4', 34', 40'), Korina Lara Janež (5', 18', 70'), Zala Kuštrin (14', 29', 51', 55', 61', 86', 91'), Laura Šenk (28'), Tajda Hlebec (58', 66'), Tinkara Testen (67'), Neli Hofman (74'), Živa Galjot (89').

ŽNK Radomlje: Maja Zajc (46' Živa Galjot), Tinkara Testen, Korina Lara Janež, Zala Kuštrin, Sara Gradišek (68' Nina Sofia Mc Quarrie), Ana Gerjolj (59' Maruša Jereb), Katarina Gadnik, Tajda Hlebec (68' Neli Hofman), Nina Mele, Margit Kosirnik, Laura Šenk. Trener: Aljaž Gornik.

Krim: Katarina Rogelj, Maša Černivšek, Ester Urek, Rubi Krmelj, Nika Krajnc, Erisa Šabanaj, Tina Pisek, Nika Đura, Ana Čop, Nina Bojovič (59' Klara Verlič), Katja Pikš. Trener: Žiga Grgasović.

FOTO: Tomaž Strgar


118 views0 comments
bottom of page