top of page

FOTO & VIDEO: RADOMLJANKE NUDILE ODLIČEN ODPOR VODILNI EKIPI LIGE

Mlada članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je na zadnji domači tekmi rednega dela Ženske nogometne lige Triglav Zdravje z disciplinirano in čvrsto igro nudila odličen odpor vodilni ekipi prvenstva.

Priprava na tekmo tudi tokrat ni bila idealna, saj so štiri igralke začetne enajsterice - Ajda Zajc, Špela Gerbec, Brina Omejec-Židan in Neža Žagar - sredi tedna s kadetsko izbrano vrsto igrale kvalifikacijski turnir v Bolgariji. Del reprezentanca je bila kot trenerka tudi Katarina Gadnik, zato je celotna ekipa pred tekmo z ŽNK Mura Nona opravila zgolj en skupni trening. Za nameček so tekmo s črno-belimi izpustile še kaznovana Ula Omerzu poškodovani Margit Kosirnik in Lara Volavšek ter Tija Vrhovnik, ki je imela obveznosti z reprezentanco v odbojki sede.

Ne glede na omenjene težave so Radomljanke znova pokazale pravo rumenosrčno energijo in z disciplinirano igro favoriziranim nasprotnicam iz Prekmurja niso dopuščale veliko priložnosti. Resda si v napadu niso ustvarile obetavnih situacij, kar pa velja tudi za Sobočanke, ki v prvem polčasu iz igre niso resno ogrozile domačega gola. Nekajkrat so sicer premalo natančno poskušale po prekinitvah, vendar Maja Zajc ni imela pretiranih preglavic z udarci tekmic.

V uvodu drugega polčasa je Evelina Kos zadela prečnik, Maja Zajc pa se je zatem izkazala z nekaj odličnimi posredovanji in parala živce črno-belim. Sobočanke so nato s precej sreče povedle v 57. minuti, ko je po kotu streljala bivša Radomljanka Lea Dolinar, žoga pa je zadela Katarino Gadnik, spremenila smer in končala v domači mreži. Po avtogolu velja omeniti še en strel Lee Dolinar, a ji je veselje z novo parado preprečila Maja Zajc, ki je udarec preusmerila v okvir svojih vrat, rezultat pa se v zaključku tekme ni več spremenil. Čeprav je imela Mura s precej izkušenejšo ekipo več od igre, pa si pohvale za odlično predstavo v fazi branjenja zaslužijo tudi Radomljanke.

»To je bila za nekaj šestnajstletnic že peta tekma v 14 dneh, še včeraj so imele tekmo. Tudi zaradi kartonov smo bili na tankem s kadrom, zato smo glede na okoliščine odigrali drugače kot ponavadi. To, kar so pokazala dekleta, je bilo fantastično, faza branjenja je bila kot iz učbenika. Na koncu ena resna priložnost iz igre v prvem in ena v drugem polčasu. Vse ostalo smo uspešno nevtralizirali, kar je velika kakovost proti tako dobri ekipi, kot je Mura, ki ima odlične posameznice. Zelo zadovoljni smo, še bolj pa s tem, kako so dekleta odigrala v psihološkem smislu, da so bile maksimalno samozavestne, s tekmovalnim karakterjem in so od prve do zadnje sekunde sledile taktičnim nalogam. Kljub zaostanku niso popuščale. Odlična predstava v fazi branjenja, za naprej pa nam je danes malce zmanjkalo,« je po koncu tekme dejal trener Aljaž Gornik.

Nova preizkušnja sledi že v petek, ko bodo Radomljanke gostovale pri Olimpiji.

ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK MURA NONA 0:1 (0:0)

Strelka: Katarina Gadnik (57'/AG).

ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc (85' Žana Galjot), Ajda Zajc, Nika Bazjak, Špela Gerbec, Brina Omejec-Židan, Monika Kastelec, Ana Gerjolj (83' Karmen Ulbin), Katarina Gadnik (92' Anamarija Močnik), Neža Žagar, Taia Doles (85' Živa Galjot), Nika Slapnik. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Aleksandra Đorđević, Evelina Kos, Špela Kolbl, Živa Rakovec, Zala Vindišar, Tija Šoštarič Karič, Noelle Vilčnik (85' Tereza Bednarova), Neža Hrga (62' Neli Hofman), Lea Dolinar, Yana Malakhova (91' Lana Jakšič). Trener: Vladimir Kokol.

FOTO: Peter Dominko


19 views0 comments
bottom of page