top of page

FOTO: Z OSLABLJENO EKIPO DO TOČKE NA KODELJEVEM

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je z zaostalo tekmo proti Krimu zaključila redni del državnega prvenstva, rumene so z oslabljeno zasedbo prišle do 27. točke v sezoni.

Trener Aljaž Gornik je moral znova opraviti nekaj sprememb v enajsterici. Mladinskim reprezentantkam Uli Omerzu, Ani Gerjolj in pa tudi Nuši Vidrih so se na seznamu odsotnih igralk pridružile še Margit Kosirnik, Lara Volavšek, Karmen Ulbin in Brina Omejec Židan. Dodatno prilagajanje je zahtevalo tudi izjemno toplo vreme, saj se je temperatura zraka povzpela do 27 stopinj Celzija, termometer pa bi na igrišču z umetno podlago verjetno pokazal še kakšno stopinjo več.

Na zahtevne razmere za igro so se sprva bolje prilagodile gostiteljice dvoboja, saj so do vodstva prišle po manj kot petih minutah igre. Po neposrečenem izbiranju je žoga končala pri Neži Trost, kadetska reprezentantka pa je nato premagala Žano Galjot, ki je prvič pričela tekmo članskega državnega prvenstva. Mlada vratarka je bila pri golu Krima nemočna, v nadaljevanju prvega polčasa pa je suvereno zaustavila nekaj nevarnih udarcev igralk v modrem. Pretili sta predvsem Niki Kobal in Ema Erman.

Radomljanke so se med odmorom zbrale in v 49. minuti srečanja prišle do izenačenja. Prosti strel z desne strani igrišča je izvedla Neža Žagar, pred golom pa je žogo spretno sprejela in umirila Katarina Gadnik in zabila 41. ligaški zadetek v dresu ŽNK Radomlje Medex. Kapetanka rumenih je s tem na večni klubski lestvici ligaških strelk ujela Nino Predanič, ki pa ima na račun šestih pokalnih zadetkov še nekaj prednosti v generalni klubski razvrstitvi.

Nadaljevanje srečanja pod žgočim aprilskim soncem ni prineslo dodatne sprememba izida, Radomljanke pa so še tretjič v letošnji sezoni prišle do remija. V uvodu prvenstva sta se z delitvijo točk končali tekmi s Cerkljankami in Ptujčankami.

»Žal smo morali tekmo igrati v terminu, ko nimamo na voljo vseh igralk. To nas postavlja v podrejen položaj napram ostalim nasprotnicam v ligi, zato težko enakovredno tekmujemo. To smo morali sprejeti, odsotnost Ule in Ane nam ni šlo na roko, zdesetkani smo bili tudi zaradi bolezni. Enajsterica je bila precej premešana, večina igralk je igrala na mestih, ki jih načeloma ni vajena. Morali smo se spoprijeti z zahtevno situacijo in glede na vse okoliščine je to vplivalo na psiho igralk. Prvega polčasa niso odigrale v skladu z DNK-jem, ki ga zagovarjamo, da bi igrale psihološko na polno, bile zbrane in bi do potankosti izpolnjevale taktične naloge. Kaznovani smo bili s prejetim golom, veseli pa me odziv med polčasom, ko smo se pogovorili in si nalili čistega vina. Pohvale ekipi, saj se je fenomenalno odzvala in se vrnila po zaostanku. To je močan karakter ekipe, ki glede na mladost ni samoumeven,« je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik.

Že prihodnjo nedeljo se za Radomljanke pričenja končnica letošnjega prvenstva, rumenosčrne se bodo v Beltincih, ob 15. uri, pomerile z vodilno Muro.

FOTO: Peter Dominko


15 views0 comments
bottom of page