top of page

FOTO: ZADNJO TRETJINO SŽNL ODPRLE Z VISOKO ZMAGO

Članska ekipa ŽNK Radomlje je zadnjo tretjino SŽNL odprla z visoko zmago. Rumenosrčne so slavile na krilih Zale Kuštrin, ki se je ob koncu tekme razveselila stotega ligaškega zadetka v dresu Radomelj. Prvič po poškodbi je zadela Sara Gradišek, ob dveh golih Nine Mele pa sta bili uspešni še Tija Vrhovnik in Neli Hofman.


Radomljanke so po uvodnem otipavanju prvič zapretile v 11. minuti. Strel Korine Janež je zaustavila Lara Rozman, ki pa je minuto zatem klonila po strelu Sare Gradišek. Vezistka rumenih se je po udarcu z 20 metrov veselila prvega zadetka po povratku na zelenice. V 17. minuti je prvi zadetek na tekmi dosegla Zala Kuštrin, ki je po prodoru in podaji Korine Janež zadela v bližnji kot. Bovčanka je v 20. minuti udarila po dvojni podaji Tije Vrhovnik, dvojec pa je dve minuti zatem zamenjal vlogi. Zala Kuštrin je z žogo v prostor zaposlila Tijo Vrhovnik, ki je bila nagrajena za požrtovalnost.


Maja Zajc je v 31. minuti zaustavila strel Zale Šenk, Zala Kuštrin pa se je kmalu zatem veselila tretjega zadetka na tekmi. Po podaji Laure Šenk je z desne strani kazenskega prostora zadela v bližnji kot. V 36. minuti se je mreža Cerkelj tresla še šestič, četrtič pa je v polno merila Zala Kuštrin. Najboljša strelka ŽNK Radomlje je v gol pospravila žogo po strelu Tajde Hlebec, ki ga je odbila Lara Rozman. Maja Zajc v 40. minuti ni imela težav s poskusom Nike Brumen, Lara Rozman pa je ukrotila strel Korine Janež z glavo. Izid polčasa je minuto pred odmorom postavila Nina Mele, ki je po kotu Korine Janež zadela z glavo.


Drugi polčas je s priložnostjo odprla Zala Kuštrin, a je njen poskus odbila Lara Rozman. Tija Vrhovnik je merila preko vrat, strel Sare Gradišek pa je za las zgrešil levo vratnico. V 64. minuti je bila po kotu nevarna Katarina Gadnik, ki pa je streljala v dobro postavljeno čuvajko gorenjskih vrat. Sledil je nevaren udarec Neli Hofman, Korina Janež pa je z močnim udarcem nastreljala Simono Jelovšek.


Rumenosrčnim se je znova odprlo v zadnji četrtini dvoboja. V 72. minuti je po kotu najprej poskušala Katarina Gadnik, žogo pa je z bližine v mrežo pospravila Nina Mele. Zgolj nekaj sekund kasneje je podajo Korine Janež izkoristila Zala Kuštrin, ki je s silovitim udarcem zadela z desne strani kazenskega prostora. V 75. minuti se je prvega zadetka v nadaljevanju sezone razveselila Neli Hofman, ki je z desnico zadela v bližnji desni kot Lare Rozman.


V končnici tekme je članski dres ŽNK Radomlje prvič oblekla Lori Škulj, Živa Galjot pa je zaigrala v konici napada. Ob koncu tekme je piko na i postavila Zala Kuštrin, ki je s soigralkami slavila stoti ligaški zadetek v dresu ŽNK Radomlje.


ŽNK RADOMLJE - ŽNK CERKLJE 12:0 (7:0)

Strelke: Sara Gradišek (12'), Zala Kuštrin (17', 20', 34', 36', 73', 84', 92'), Tija Vrhovnik (22'), Nina Mele (44', 72'), Neli Hofman (75').

ŽNK Radomlje: Maja Zajc, Margit Kosirnik, Nina Mele, Katarina Gadnik, Maruša Jereb (84' Lori Škulj), Laura Šenk (84' Ajda Kličić), Sara Gradišek (84' Živa Galjot), Tajda Hlebec (55' Nina McQuarrie), Tija Vrhovnik (67' Neli Hofman), Zala Kuštrin. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Cerklje: Lara Rozman, Pia Zalokar, Simona Jelovšek, Neža Čebašek, Špela Perčič (36' Hana Lebar), Marcela Kos (56' Gloria Alič), Nika Koprivnikar (76' Maja Ševo), Zala Šenk, Klavdija Trdina (65' Pia Repnik), Hana Feratović (79' Ajda Robas), Nika Brumen. Trener: Primož Štrajhar.


FOTO: Tomaž Strgar


104 views0 comments
bottom of page