top of page

IO NZS POTRDIL KOLEDAR ZA POMLADANSKI DEL SEZONE

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svojem zasedanju 21. decembra 2022 potrdil spremembe tekmovalnega koledarja za pomladanski del sezone 2022/23.

Ženska nogometna liga Triglav Zdravje se bo po zimskem premoru nadaljevala predvidoma 18. in 19. marca, ko bodo odigrane tekme 13. kroga. S 1. aprilom se pričenja tretja faza prvenstva, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex pa si je že zagotovila nastop v skupini za prvaka. Devetnajstega aprila bosta odigrani polfinalni tekmi Ženskega pokala Pivovarna Union, finale pa bo na sporedu v soboto, 6. maja, prizorišče še ni potrjeno. Državno prvenstvo se bo z dvoboji 20. kroga zaključilo 20. in 21. maja.


Med 13. in 22. februarjem bo zimski trenažni proces članske ekipe ŽNK Radomlje v veliki meri prekinjen zaradi priprav treh reprezentančnih selekcij. V tem času bo namreč zbrana članska reprezentanca, mladinska selekcija bo 14. in 16. februarja odigrala dve tekmi, kadetsko selekcijo pa pripravljalni tekmi čakata 19. in 21. februarja.


Z uvodnim krogom nadaljevanja sezone ŽNL Triglav Zdravje se prekriva termin elitnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo kadetinj, ki bodo potekale med 13. in 23. marcem. Mladinke bodo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo sodelovale med 3. in 12. aprilom, ko bo dve tekmi odigrala tudi članska izbrana vrsta Slovenije.


Mlajše selekcije


Že teden dni pred državnim prvenstvom članic bodo s pomladanskim delom sezone pričela dekleta, ki nastopajo v ligi do 17 let. Kadetska ekipa ŽNK Radomlje Medex po prvi polovici sezone brez oddane točke zaseda vrh lestvice, pred njo pa je še devet preizkušenj. Sezona se bo z 18. krogom končala 3. junija.


S prvim aprilskim vikendom se bo sezono nadaljevala tudi za ekipe v Ligi deklet DU15. Radomljanke, ki so dobile vseh devet jesenskih dvobojev, bodo uvodoma gostovale v Kopru, nato se bodo pomerile še z Gažonom in Krimom. Maja se bo državno prvenstvo nadaljevalo s šestimi krogi skupine za prvaka, v katerem bodo nastopila tri najboljša moštva vzhodne in zahodne skupine. Zadnji krog tekmovanja je predviden za 3. junij.


Pred najmlajšimi dekleti, ki tekmujejo na državnem nivoju, so še štirje turnirje rednega dela državnega prvenstva DU13, prvi 8. aprila. Finalni turnir bo potekal 3. junija 2023.


Celoten koledar pomladanskega dela tekmovanj NZS je na voljo na tej povezavi.


FOTO: Tomaž Strgar


23 views0 comments
bottom of page