top of page

IZPOLNILA OTROŠKE SANJE

Radomljanke so novo sezono Ženske nogometne lige Triglav zdravje odprle z visoko zmago, na Ptuju pa so se v dresu ŽNK Radomlje Medex predstavile tri debitantke v članskem nogometu.

Naja Poje Mihelič je članski debi kronala s šestimi zadetki, po vstopu v drugem polčasu pa se je prvenca veselila tudi Katjuša Kern. Tisa Podkrajšek je dobila mesto v začetni enajsterici in na desni strani obrambne vrste odigrala 75 minut. S krstnim nastopom v članskem dresu matičnega kluba izpolnila otroške sanje in zatem spregovorila pred klubsko kamero.


»Že ko sem bila mlajša in sem igrala za selekcijo do 13 let, sem gledala igralke članske ekipe in jih občudovala. Nisem pričakovala, da bom sama že tako hitro med njimi,« je po visoki zmaga priznala Dobljanka, ki je rumeni dres v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije prvič oblekla že v sezoni 2014/15, Za mlajše selekcije ŽNK Radomlje je v vseh državnih ligah odigrala več kot sto tekem.


Sobota je postregla z novim mejnikom, krstnim nastopom v članskem dresu ŽNK Radomlje Medex: »Bila sem zelo vesela, da sem dobila priložnost, saj sem še kadetinja. Zdi se mi, da smo dobro odigrale, med tekmo smo pokazale to, kar smo delale na treningih. Še vedno pa je prostor za izboljšavo, čeprav smo slavile s 24:0, bi lahko dosegle še veliko več zadetkov, saj smo imele veliko priložnosti. Glede na vse se mi zdi, da je bila tekma zelo dobra in smo lahko zadovoljni,«


Tisa je bila zadovoljna s krstnim nastopom, dodaja pa, da se želi tekom sezone predvsem učiti, saj tekme članskih ekip predstavljajo povsem novo raven nogometa. Šestnajstletna nogometašica se želi dokazati tudi na pokalni tekmi z Ajdovkami in ligaškem obračunu s Cerkljankami. »Če bomo šle v tekmo tako kot na Ptuju, torej s pravo mentaliteto, lahko dobimo oba obračuna. To je tudi cilj, v pokalnem tekmovanju se želimo uvrstiti v polfinale, nato pa želimo dobiti tudi ligaško tekmo,« še pravi dolgoletna igralka kluba.


Celotnemu pogovoru z mlado članico ŽNK Radomlje Medex prisluhnite v priloženem posnetku.

FOTO: Zdravko Turk


15 views0 comments
bottom of page