top of page

KADETINJE BRANJENJE NASLOVA PRIČENJAJO V MARIBORU

V novo sezono se s sobotnim gostovanjem na Štajerskem podajajo tudi Kadetinje ŽNK Radomlje Medex. Rumenosrčne se bodo v Športnem parku Tabor pomerile z Mariborčankami.

Po dveh zaporednih naslovih državnih prvakinj osrednjo vlogo v kadetski selekciji prevzema nova generacija, del katere je tudi Neža Žagar. Kakšni so ekipni cilji za sezono 2023/24? »Zagotovo si želimo ubraniti naslov državnih prvakinj in na igrišču prikazati čimbolj kakovostno igro. Mislim, da bo prav vsaka od nas dala vse od sebe, da se to tudi uresniči,« pred uvodno preizkušnjo pravi mlada vezistka.


Hrastničanka je nekaj pomembnih izkušenj v kadetski selekcije pridobila že v minuli sezoni, v kateri je zbrala devet nastopov, dvakrat pa se je vpisala tudi med strelke. Kaj pričakuje od sebe? »Želim čim bolj pomagati ekipi, da pridemo do zadanih ciljev in na igrišču izkoristiti vsako minuto, ki jo bom dobila. Ob tem želim tudi čim bolj napredovati na individualnem področju,« si želi Neža.


Petnajstletnica je v poletnih pripravah zaigrala na dveh mednarodnih tekmah članske ekipe. Kaj pomenijo minute v dvoboju z graškim Sturmom in zagrebškim Dinamom? »Res sem vesela, da mi je trener dal priložnost za nastop na dveh kakovostnih mednarodnih tekmah na članski ravni, ki se precej razlikujejo od kadetskih tekem. To je res dobra izkušnja za uvod v novo sezono.«


Pred dnevi se je z Žano Galjot, Taio Doles, Ajdo Zajc, Ulo Osolnik, Tajo Jakopič in Brino Omejec-Židan dokazovala na pripravah kadetske izbrane vrste. »Reprezentančne priprave zagotovo dajo še dodatno motivacijo pred začetkom sezone in pa tudi neko povratno informacijo, da dobro delaš in je treba samo nadaljevati v tej smeri,« je še dejala kadetinja ŽNK Radomlje Medex.


Sobotni dvoboj v Mariboru se bo pričel ob 11. uri, podprite rumenosrčne!

FOTO: Tomaž Strgar


120 views0 comments

Comments


bottom of page