top of page

KADETINJE DO NAJVIŠJE ZMAGE SEZONE, NIZ PODALJŠALA TUDI SELEKCIJA DO 15 LET

Updated: Nov 1, 2022

Na zadnjo oktobrsko nedeljo sta bili ob članski ekipi uspešni tudi najstarejši selekciji mladinske šole. Kadetinje so se po dvoboju s Pomurjem veselile najvišje zmage sezone, uspešno serijo pa je v domačem obračunu s Primorjem podaljšala zasedba do 15 let.

Dejstvo, da so bile na isti dan odigrane kar tri tekme najstarejših klubskih selekcij, je ob daljšem seznamu poškodovanih igralk terjalo nekaj prilagajanja, a so dekleta znova dokazala, da zasluženo vodijo tako v Ligi do 15 kot tudi do 17 let.


ŽNK NONA POMURJE BELTINCI DU17 - ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 0:12 (0:7)

Strelke: Katjuša Kern (16'/11m, 23', 33', 41'), Jona Javorič (31'), Ula Osolnik (37', 71'), Ajda Zajc (45', 75'), Ula Omerzu (46'), Brina Omejec-Židan (61'), Neža Žagar (85').

ŽNK Nona Pomurje Beltinci DU17: Glorija Štapek, Neža Hrga, Lana Jakšič, Hana Serec, Teja Tkalec, Lana Kavaš (55' Jana Žižek), Marij Branšperger, Ana Marija Kršljin Stojič (68' Kaja Kralj), Lana Curman, Lana Pika Sešek (89' Ajda Imre), Lara Kavaš. Trener: Bogdan Črnko.

ŽNK Radomlje Medex DU17: Žana Galjot (64' Maruša Rupnik), Brina Omejec-Židan, Jona Javorič, Ajda Zajc, Ula Omerzu (48' Neža Žagar), Nika Bazjak, Taia Doles, Tisa Podkrajšek, Maja Madon, Katjuša Kern, Ula Osolnik. Trener: Marjan Grilj.


Kadetinje so oktober zaključile z gostovanjem v Prekmurju. Mlade Radomljanke so se v megli veselile najvišje zmage v letošnji sezoni, čeprav so v Bratoncih ob igralkah, ki so že del članske ekipe, pogrešale še Alicijo Brinovec, Špelo Gerbec in Laro Volavšek.


Četa trenerja Marjana Grilj je že v prvem polčasu dosegla sedem zadetkov, štirikrat je bila uspešna Katjuša Kern, ki je v 16. minuti z bele točke načela domačo mrežo. Vodstvo je povišala v 23. minuti, po pol ure igre pa je v polno merila Jona Javorič. Katjuša Kern se je pod "hat-trick" podpisala v 33. minut, osem minut kasneje pa je udarila še četrtič. Vmes je zadela Ula Osolnik, izid polčasa pa je postavila Ajda Zajc.


Radomljanke so v drugem delu srečanja zadele še petkrat, v 46. minuti je zadela tudi Ula Omerzu. Po dobri uri igre se je kadetskega prvenca veselila Brina Omejec-Židan, nakar sta se drugič na tekmi med strelke vpisali Ula Osolnik in Ajda Zajc. Piko na i visoki zmagi je pet minut pred koncem tekme postavila Neža Žagar. V letošnji sezoni se je vsaj enega gola razveselila že dvanajsterica igralk kadetske selekcije, ki brez oddane točke vztraja na vrhu lestvice.


»Vesele smo, da smo dobile tudi to tekmo. Cilji za naprej so vedno višji, želimo igrati vedno boljše, prikazati dobro igro in beležiti dobre rezultate. V zaključku jesenskega dela prvenstva hočemo nadaljevati z nizom zmag,« po tekmi s Pomurkami poudarja Katjuša Kern, ki je bila v Bratoncih najučinkovitejša igralka Radomelj.


S štirimi zadetki na nedeljski tekmi se je zavihtela na vrh klubske lestvice strelk. V letošnji sezoni, v kateri je petkrat zaigrala tudi za člansko ekipo, je v kadetski ligi dosegla osem golov: »Vesela sem, da sem zabila štiri zadetke in upam, da jih bo vedno več.«


ŽNK RADOMLJE DU15 - ND PRIMORJE DU15 3:1 (1:1)

Strelke: Taja Strgar (14', 50'), Nika Slapnik (56'); Ela Velišček (15'). ŽNK Radomlje DU15: Katja Prelovšek, Aneli Kutin Prešeren, Kaja Prelovšek, Nika Slapnik, Anamarija Močnik, Tajda Mujezinović, Taja Strgar, Tijana Tišler, Špela Ana Bremšak, Kelin Gerželj, Maša Erjavec, Lea Križnar, Nia Kutin Prešeren, Zala Zrim, Kaja Poglednik. Trenerka: Karmen Ulbin. ND Primorje DU17: Julija Škodnik, Sara Vegelj, Lina Štolfa, Lara Mihelj, Ela Abram, Ela Velišček, Anja Lukežič, Vita Mamić, Eva Hvala, Lien Coraci Starc, Ula Kalin, Zoja Bratina, Anja Čoha. Trener: Andi Mamič.


Bolj tesno je bilo v obračunu osmega kroga Lige DU15, v katerem je pomlajena zasedba trenerke Karmen Ulbin gostila ajdovsko Primorje. Točke so kljub vsemu ostale doma, rumenosrčna dekleta pa so bila na koncu nagrajena za vztrajnost in borbeno igro.


Taja Strgar je s 17. golom sezone zadela za vodstvo domačink, a so hčere burje le nekaj sekund kasneje izid izenačile s strelom Ele Velišček. Prvi polčas se je končal z rezultatom 1:1, Radomljanke pa so tudi po odmoru nadaljevale z lovom na zmago, kar je bilo poplačano v končnici tekme. V 50. minuti je še drugič zadela kapetanka Taja Strgar, tri točke pa so bile dokončno potrjene štiri minute pred koncem srečanja, ko je zadela še Nika Slapnik.


»Zaradi odsotnosti nekaterih igralk smo tekmo proti Primorju odigrale z nekoliko pomlajeno zasedbo. Dokazale smo, da se znamo spopasti tudi s takšnimi izzivi in se na koncu veselile nove zmage. Smo povezana ekipa, s pravim odnosom za delo in željo po napredku. Napredujemo s tekmo v tekmo, kar dokazujejo tudi naši rezultati,« je po nadaljevanju uspešnega niza dejala Taja Strgar.


Kapetanka selekcije do 15 let je jasna tudi glede ekipnih ciljev: »Jesenski del sezone želimo zaključiti na vrhu lestvice, tako kot tudi spomladanskega in ubraniti naslov državnih prvakinj. Zavedamo se, da je do tja še dolga in zahtevna pot, vendar verjamemo, da nam bo s pravim pristopom uspelo doseči cilj.«


Ekipi do 15 in 17 let brez izgubljene točke ostajata na vrhu lestvice, v prihodnjem krogu pa zaradi neparnega števila klubov v ligi ne bosta dejavni.

FOTO: Tomaž Strgar


189 views0 comments
bottom of page