top of page

KADETINJE SEZONO ODPRLE Z ZMAGO V MARIBORU

Nova generacija kadetske selekcije ŽNK Radomlje Medex, ki brani naslov državnih prvakinj, je v novo sezono zakorakala z zanesljivo zmago v Mariboru.

S tekmami prvega kroga se je pričelo državno prvenstvo kadetinj, v katerem letos nastopa kar 14 ekip. Aktualne državne prvakinje Radomljanke bi morale glede na žreb uvodoma gostovati pri ptujski Dravi, ki pa je odstopila od tekmovanja, zato so se rumenosrčne najprej odpravile v Maribor.


Ekipa je v štajerski prestolnici odigrala prvo ligaško srečanje pod vodstvom trenerke Katarine Jagarinec, ki se je poleti vrnila v staro jato. Radomljanke so na uvodni tekmi prvenstva pogrešale Marijo Gvero, ki okreva po poškodbi kolena, soigralke pa je v Mariboru spodbujala s tribune.


Rumene so pod žgočim soncem hitro prevzele pobudo, vodstva pa so se veselile v 25. minuti, ko je po kotu Neže Žagar z glavo zadela Ula Osolnik. Domačinke so izenačile v 38. minuti srečanja, ko je prosti strel z velike razdalje natančno izvedla Nia Planer in postavila izid polčasa.


Gostujoča zasedba je v nadaljevanju dvoboja stvari postavila na svoje mesto. V šesti minuti drugega polčasa se je v kazenskem prostoru najbolje znašla Taia Doles in zadela za novo vodstvo Radomelj. Zmago je v nadaljevanju potrdila Ula Osolnik, ki je zadela še trikrat, kar dvakrat z natančnim udarcem s skoraj polovice igrišča.


Prvenstvo se nadaljuje že v sredo, ko bodo Radomljanke na domačem igrišču gostile ekipo Žalca, v soboto pa bodo gostovale pri Olimpiji.


NOVOGRADNJE MB TABOR DU17 - ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 1:5 (1:1)

Strelke: Nia Planer (38'); Ula Osolnik (25', 58', 66', 85'), Taia Doles (51').

Novogradnje MB Tabor DU17: Gabrijela Jurša Trantura, Iza Sajko, Nia Planer, Tija Lederer (72' Anja Bijelić), Lina Wolf, Angelika Rukav, Naja Lederer, Maša Hojnik (56' Ella Majcenovič), Enja Gorgiev-Skutnik, Lana Sešek, Naida Hadžić. Trenerka: Tina Šmon.

ŽNK Radomlje Medex DU17: Katja Prelovšek (46' Maruša Rupnik), Lara Volavšek, Brina Omejec-Židan (78' Žana Galjot), Ula Osolnik, Nika Slapnik (46' Lana Tatarovac), Anamarija Močnik (62' Aneli Kutin Prešeren), Taia Doles, Kaja Prelovšek, Ayla Skenderović, Taja Jakopič, Neža Žagar (46' Tajda Mujezinović). Trenerka: Katarina Jagarinec.

FOTO: ŽNK Radomlje


13 views0 comments

Comments


bottom of page