top of page

KADETINJE ŽNK RADOMLJE MEDEX UVODOMA V AJDOVŠČINI

Z jutrišnjim gostovanjem na Primorskem novo sezono odpirajo tudi kadetinje. Selekcija ŽNK Radomlje Medex DU17 bo branjenje naslova državnih prvakinj pričela v Ajdovščini.

Aktualne državne prvakinje v sezono 2022/23 vstopajo kot državne prvakinje, ki v prejšnji sezoni niso oddale niti točke. Od kadetske selekcije so se po koncu uspešne sezone poslovile Ana Gerjolj, Nea Podbevšek, Lori Škulj in Taja Vrhovnik, ki so zaključile kadetski staž, ob njih pa tudi trenerka Karmen Ulbin.


Kadetsko selekcijo ŽNK Radomlje Medex bo v novo sezono popeljal Marjan Grilj, ki smo ga javnosti predstavili že konec junija. Novi strateg je v poletnih pripravah dodobra spoznal svoje varovanke, v krstno sezono na klopi rumenosrčnih pa vstopa z jasnimi pričakovanji: »Osebni cilji so, da kot ekipa na igrišču delujemo homogeno, kar pomeni, da ima naša igra v vsakem trenutku tekme rep in glavo.«


Kot že zapisano, bodo mlade Radomljanke sezono odprle z gostovanjem v prestolnici burje, kjer je med tednom gostovala že članska ekipa ŽNK Radomlje Medex. »Na uvodni tekme sezone od deklet pričakujem, da zasledujejo in izpolnjujejo principe nogometne igre znotraj našega koncepta, kar bo možno le z zmagovalno miselnostjo in odločnim pristopom,« Grilj odgovarja na vprašanje o ciljih na uvodni preizkušnji. Trener je v svoji zasedbi pozdravil tri poletne novinke, rumenosrčnim so se pridružile Žana Galjot, Maja Madon in Ula Omerzu.


Kadetinje - predstavnice generacije 2006 igrajo vidno vlogo v članski ekipi - so se lahko na treningih v sklopu poletnih pripravah primerjale tudi s članskimi igralkami. Kako je z delom v poletnih mesecih zadovoljen trener? »V pripravljalnem obdobju smo imeli dovolj časa za postopno in kakovostno kondicijsko ter tehnično-taktično pripravo. Slednje smo poskušali izpiliti v najboljši meri ter povezati v smiselno celoto na pripravah na Ravnah na Koroškem,« odgovarja profesor športne vzgoje, ki je zaposlen v Osnovni šoli Preserje pri Radomljah.


S prilagajanjem na novo sredino ni bilo težav. »Zdi se mi, da sem z igralkami vzpostavil prijeten odnos, ki temelji na medsebojnem spoštovanju, razumevanju ter iskrenosti. Tekom sezone od njih pričakujem napredek v vseh aspektih nogometne igre ter si obenem želim in si bom prizadeval, da na ta način vsaka od njih doda kamenček v mozaik k našemu skupnemu cilju,« je še povedal novi trener državnih prvakinj.


Kadetski obračun Ajdovk in Radomljank se bo v Športnem centru Police pričel ob 18:30.

FOTO: Tomaž Strgar


85 views0 comments
bottom of page