top of page

KARMEN ULBIN: DOKAZ, DA LAHKO IGRAMO TUDI PROTI VEČJIM KLUBOM

Selekcija Ženskega nogometnega kluba Radomlje do 15 let je na močnem mednarodnem turnirju Cordial Cup Tirol osvojila odlično peto mesto in s tem dokazala, da se lahko rumenosrčne dobro kosajo tudi z večjimi evropskimi klubi.

Radomljanke so se v konkurenci šestnajsterice klubov iz Avstrije, Francije, Italije, Nemčije, Švedske in Švice zavihtele na peto mesto, ni pa prav veliko manjkalo, da bi turnir zaključile še višje. V četrtfinalnem obračunu z Brommapojkarno, ki je izgubila le eno od šestih tekem, so se tesne zmage po golu v končnici tekme razveselile Švedinje.


»S turnirja se vračamo z malce grenkimi mislimi, vendar tudi neopisljivim ponosom. Dekleta so dokazala, da lahko konkurirajo in enakovredno igrajo proti večjim evropskim klubom. V četrtfinalu smo izgubili zelo nesrečno, nadzirali smo celotno tekmo, napadali in izigravali, potem pa smo tik pred koncem dobili nesrečen zadetek. Dekleta so si zaslužila več, ampak takšen je šport. Pohvale, da so se kasneje dvignile ter naslednji tekmi odigrale in odgarale za peto mesto na turnirju, ki je bilo popolnoma zasluženo,« Karmen Ulbin pravi o razpletu turnirja.


Mlada zasedba, ki sta jo na Tirolskem vodili Karmen Ulbin in Monika Drobnič, je v dvoboju za peto mesto premagala švicarski St. Gallen Staad. Rumenosrčne so s skupno štirimi zmagami potrdile dobre predstave na avstrijskih tleh: »Zelo sem vesela, da imamo možnost nastopati na tovrstnih turnirjih. Izkušnje, tako močne tekme in v takšni konkurenci so za dekleta v teh letih nekaj neprecenljivega. Turnir je bil izpeljan na vrhunski ravni. Celotna organizacija, otvoritev, tekme, stadioni, zaključna slovesnost in nova prijateljstva nam bodo še nekaj časa ostali v zelo lepem spominu.«


Karmen ob tem ni pozabila niti na podporo najzvestejših pristašev, staršev deklet. »Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi vsem staršem za navijanje in nesebično pomoč v času turnirja. Brez njih nam to ne bi uspelo, saj smo imeli na Tirolskem najboljše podpornike!« še poudarja trenerka.


Turnir je osvojil nemški Hoffenheim, ki je v finalu ugnal Essen, tretje in četrto mesto pa sta zasedli ekipi Brommapojkarne in Moosinninga, ki sta rumenim zadala oba poraza.

FOTO: Mateja Zajc



79 views0 comments
bottom of page