top of page

KATARINA GADNIK OB MEJNIKU: "ZADOVOLJSTVO KOT TUDI ČAST"

Prva domača preizkušnja članske ekipe Ženskega nogometnega kluba Radomlje po zimskem premoru je dala nekaj mejnikov. Ob najvišji klubski zmagi v zgodovini nastopanja v SŽNL smo bili priča še nekaj osebnim dosežkom.


Zala Kuštrin je z najučinkovitejšo predstavo kariere - dosegla je devet zadetkov - postala prva igralka članske ekipe s trimestno številko zadetkov na uradnih tekmah v rumenem dresu. Bovčanka je na ligaških in pokalnih tekmah v dresu ŽNK Radomlje dosegla že 101 gol. Primorka je s 6.348 odigranimi ligaškimi minutami na šestem mestu večne klubske lestvice prehitela Karmen Ulbin.


Prvega zadetka v članskem prvenstvu se je razveselila Ana Gerjolj, Laura Šenk pa se je podpisala pod prvi gol po zimski selitvi v Radomlje. Tija Vrhovnik je po 76. ligaškem nastopu v dresu ŽNK Radomlje zdaj sama na osmem mestu večne lestvice rumenih.


Do spremembe pa je prišlo tudi na vrhu razpredelnice uradnih nastopov v rumeni opravi. Moniko Drobnič je na nedeljskem srečanju ujela Katarina Gadnik. Goričanka je s 130. uradno tekmo izenačila dosežek nekdanje soigralke, tako ena kot druga sta za Radomlje odigrali 118 ligaških in 12 pokalnih preizkušenj.


Katarina je za klubsko spletno stran spregovorila tudi o tem dosežku: "Ta tekma je za našo ekipo prinesla kar nekaj mejnikov, eden od teh je bil tudi mojih 130 nastopov. Ta številka je že nasploh kar velika in pomeni, da sem že nekaj časa predana temu športu, Še bolj posebno pa je, da sem zbrala toliko uradnih nastopov za en klub. To predstavlja dodatno zadovoljstvo kot tudi čast, je pa tudi nekakšen dokaz, da mi klub zaupa, za kar sem res vesela. Priznanje je dobra popotnica in motivacija za nadaljnje delo."


Primorka je pred pričetkom tekme iz rok Andreje Leskovšek McQuarrie, predsednice Ženskega nogometnega kluba Radomlje, prejela priznanje za skok na prvo mesto večne klubske lestvice. "Nedeljsko tekmo si bom še posebej zapomnila zaradi presenečenja. In to kar dveh. Najprej me je klub presenetil s priznanjem, ki sem ga prejela pred tekmo. Po pravici povedano, ga nisem pričakovala in moram povedati, da jim je uspelo presenečenje prikriti do zadnjega, čeprav sem kar vpeta v dogajanje v klubu. Za to jim moram čestitati," Katarina priznava v smehu.


S tem presenečenj še ni bilo konec, saj so bili na tekmi prisotni tudi prijatelji iz Nove Gorice: "Pika na i celotnemu dnevu je bilo drugo presenečenje, za katero pravtako nisem vedela in na kar sploh nisem bila pripravljena. Na koncu sem ostala brez besed, saj so bili na tekmi prisotni tudi prijatelji, ki so me prišli spodbujati iz Nove Gorice in skupaj obeležiti ta mejnik. Pripravili so presenečenje, ki si ga lahko vsak posameznik samo želi. Moram priznati, da so me še dodatno spravili v zadrego, vendar sem bila na koncu zares hvaležna in vesela, da so si vzeli čas za obisk tekme. Res so neverjetni."


Prijateljskih vezi pa skoraj desetletju skupne zgodbe ne manjka niti v klubu: "V letih, odkar sem del ŽNK Radomlje, so se spletla res dobra prijateljstva. Vse to je le še dodatno pripomoglo k temu izjemnemu dnevu."


Katarina ali Bala? Vselej nasmejano Primorko v nogometu veliko bolje poznamo kot Balo. Kako je nastal ta vzdevek? "Moram priznati, da vedno znova dobivam vprašanja o tem. Nadimek se me je kar dobro prijel, saj sem Bala že dobro desetletje. Nastal je že na začetku mojega sodelovanja z Radomljami, ko sem v klub prišla s 14 leti. Na treningih sem namreč za žogo uporabljala naziv bala. Gre za italijansko besedo, s katero v Italiji poimenujejo žogo, Primorci pa jo uporabljamo vsakodnevno. Ob tem imam še dokaj dolgo ime in zato ni bilo dvoma, da sem hitro postala Bala," pravi o eni od anekdot, ki je vezana na klub.


Ekipa se je v nedeljo razveselila visoke zmage, s kakšnimi željami pa Bala pogleduje proti naslednjim preizkušnjam? "Naši načrti za zaključek sezone so, da še naprej vztrajamo v dobrem delu tako na treningih kot posledično tudi na tekmah. Le tako bomo napredovali in bomo zahteven tekmec vsakemu nasprotniku," je še dejala Katarina.


Nedeljsko tekmo z ŽNK Cerklje si bo moč ogledati tudi v prenosu na spletni strani NZS, srečanje v Športnem parku Radomlje se bo pričelo ob 15. uri.


FOTO: Tomaž Strgar in ŽNK Radomlje


97 views0 comments
bottom of page