top of page

KATJA URANKAR: »MEDEX CUP PRILOŽNOST, DA SE NAUČIMO VEČ IN POKAŽEMO, KAJ ZNAMO«

Dekleta selekcije ŽNK Radomlje DU15 so tekmovalni premor med državnim prvenstvom izkoristila za nabiranje izkušenj na tekmah s fantovskimi ekipami v zimski ligi v Športnem parku Radomlje.

Dvoboji s fantovskimi nasprotniki so dobra priprava na nadaljevanje sezone. S tem se strinja tudi Katja Urankar, ki si želi, da bi s soigralkami spomladi dosegala nove uspehe: »Upam, da bomo pomlad odprle z dobrim začetkom in tudi zaključile dobrim koncem. Že na parih tekmah smo pokazale, da smo tehnično bolj podkovane in znamo igrati, se spodbujati, skupaj premagovati ovire in dosegali cilje.«

Predstavnica generacije 2009 je z rumenosrčnimi vadila že v lanski sezoni, poleti pa si je dres ŽNK Radomlje prvič nadela še v tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije. Igralka sredine igrišča je na devetih tekmah lige DU15 dosegla štiri zadetke, še dvakrat pa je bila uspešna na treh tekmah v kadetski selekciji.

V polno je merila ob uradnem debiju v rumenem, kako pa se bivša igralka Nogometnega kluba Šmartno spominja izzivov v prvem delu sezone? »Ta jesen mi je prinesla veliko zmag, pa tudi nekaj porazov, vendar se tudi iz tega učimo. Bila sem zelo vesela, da smo jesen preživele skupaj, verjamem pa, da bosta tudi pomlad in poletje polni s čim več zmagami,« se spominja Katja, ki ji vzor že od malega predstavlja Lionel Messi.

Že pred začetkom sezone bo eden od vrhuncev nastop na turnirju Medex Cup, na katerem je zaigrala že lani. Selekcijo DU15 na domačem turnirju čakajo nove mednarodne preizkušnje. »Na turnirju Medex Cup bodo nastopile močne ekipe iz drugih držav. To je priložnost, da se naučimo več ali pa jim pokažemo, kar znamo. Ne bo jih lahko premagati, vendar verjamem, da je s skupnimi močmi vse lažje,« se 3. marca veseli Katja.

Prva želja za prihodnost je povezana predvsem s tem, da še naprej vztraja v nogometu, ki ji predstavlja veliko veselje.

FOTO: Andrej Žnideršič & ŽNK Radomlje


58 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page