top of page

KATJUŠA KERN: »UPAM, DA SE BOM ČIMBOLJ IZKAZALA«

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v Ajdovščini dobila prvo preizkušnjo v sklopu poletnih priprav. Četi Aljaža Gornika so se na Primorskem pridružile še kadetinje, med njimi je bila tudi Katjuša Kern.

Ljubljančanka je maja dopolnila 16 let, s tem pa je pridobila pravico nastopa v članskih tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Na tekmi z Ajdovkami je nase opozorila tudi z golom: »Sem zelo vesela, da sem sploh dobila priložnost zaigrati. Upam, da sem se čimbolj izkazala. Zdi se mi, da nam je igra šla kar dobro, moramo pa nadaljevati z delom v pripravah.«


Katjuša se je rumenosrčni zgodbi pridružila pred pričetkom lanskoletne sezone, v prihajajočem prvenstvu pa lahko upa na krstne minute v SŽNL. »Z vsemi soigralkami se dobro razumem, nekatere poznam že iz preteklosti. Všeč mi je ekipa, soigralke so me dobro sprejele in imamo se odlično,« najstnica pravi o vključitvi v člansko zasedbo ŽNK Radomlje Medex.


Ekipa trenerja Gornika je znova izjemno mlada, kljub temu pa Katjuša in soigralke ohranjajo visoka pričakovanja: »Cilj je, da zmagamo čim več tekem. Na osebni ravni se bom skušala čimbolj dokazati trenerju članske ekipe in si priigrati čim več minut. Seveda pa si vselej želim zmag,«


Državno prvenstvo se bo pričelo 13. avgusta, Radomljanke bodo uvodoma gostovale na Ptuju, še prej pa jih čakata pripravljalni tekmi s Haladasem in Splitom.

FOTO: Tomaž Strgar


16 views0 comments
bottom of page