top of page

LJUBLJANA ZADALA PRVI PORAZ

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je na četrti preizkušnji ŽNL Triglav Zdravje morala priznati prvi poraz. Zasedba ŽNK Ljubljana je v Športnem parku slavila z izidom 0:3.

Radomljanke so srečanje pričele brez kadetskih reprezentantk, ki so med tednom odigrale tekmi z Madžarsko. Lea Dolinar in Tinkara Testen sta v igro vstopili v uvodu drugega polčasa, Naja Poje Mihelič, po treh krogih najboljša strelka prvenstva, pa je srečanje zaradi poškodbe spremljala s klopi. Omeniti velja še članski debi Ule Omerzu, ki je zaigrala v končnici tekme.


Mreži sta v prvem polčasu mirovali, v nadaljevanje pa so bolje vstopile Ljubljančanke, ki so v 56. minuti izpeljale hitro akcijo. Po predložku z desne strani igrišča in poskusu prevzemanja je Katja Turk ostala neovirana pred Živo Galjot in zadela za vodstvo z 0:1.


Ljubljana je vodstvo s precej (ne)sreče podvojila v 81. minuti, ko je poskus Tjaše Tibaut spolzel med rokama in nogama v mrežo. Pod tretji zadetek se je podpisala Mirjam Kastelec, ki je v sodniškem dodatku z vrha kazenskega prostora zadela ob bližnji levi vratnici.


Radomljanke bodo v petem krogu ŽNL Triglav Zdravje gostovale v prestolnici, v nedeljo se bodo na Kodeljevem pomerile s Krimom. Dvoboj bo odigran ob 16. uri.


ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK LJUBLJANA 0:3 (0:0)

Strelke: Katja Turk (56'), Tjaša Tibaut (81'), Mirjam Kastelec (91').

ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Nina McQuarrie, Margit Kosirnik, Maša Osojnik, Laura Šenk, Sara Gradišek, Ana Gerjolj (85' Ula Omerzu), Katarina Gadnik, Lori Škulj (49' Tinkara Testen), Tisa Podkrajšek (85' Ajda Kličić), Tajda Hlebec (49' Lea Dolinar). Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Ljubljana: Eva Vamberger, Jana Intihar (89' Tija Zakrajšek), Lucija Grad, Nika Koprivnikar (33' Monika Kastelec), Nina Šmid, Katja Turk (85' Ela Andlovic), Pamela Begić, Tjaša Tibaut, Nika Pintarič, Zala Petrič, Mirjam Kastelec. Trener: Urška Žganec.

FOTO: Zdravko Turk


14 views0 comments
bottom of page