top of page

MEDEX CUP 2024: PRILOŽNOST ZA EDINSTVENO MEDNARODNO NOGOMETNO IZKUŠNJO

Ženski nogometni klub Radomlje ob podpori generalnega pokrovitelja, podjetja Medex, in ostalih organizira 11. mednarodni dekliški nogometni turnir MEDEX CUP 2024.

Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo okrog 600 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.

V Športnem parku Radomlje in Športnem parku Virtus v Kamniku se bodo v starostnih kategorijah DU9, DU11, DU13 in DU15 odigrali številni zanimivi nogometni dvoboji, turnir MEDEX CUP 2024 pa prinaša priložnost, da se mlada dekleta pomerijo z vrstnicami iz različnih držav in izkusijo edinstveno mednarodno nogometno izkušnjo.

Zanimanje za sodelovanje na turnirju je bilo izjemno veliko, a so kapacitete za število prijavljenih ekip omejene. Organizatorji turnirja se veselijo, da bodo imele nogometašice 24 klubov priložnost sodelovati na največjem dekliškem nogometnem turnirju v Sloveniji ter uživati v športnem duhu in prijateljstvu, ki ga prinaša MEDEX CUP 2024.

»Že vrsto let se posvečamo promociji dekliškega nogometa, zato nam pogled na igrišča preplavljena s stotinami deklic, ki uživajo v igri na vsakoletnem turnirju MEDEX CUP, potrjuje smisel našega dela. Sporočilo, ki ga takšen turnir pošilja dekletom in širši javnosti, je neprecenljivo: dekleta so enakovredna in odlična v nogometu ter v vsem, kar si bodo prizadevala doseči v življenju. Vabimo čim več gledalcev, da se pridružijo brezplačnemu ogledu tekem z bogatim spremljevalnim programom. Skupaj ustvarimo nepozabno nogometno izkušnjo in podprimo razvoj ženskega nogometa!« poudarja Andreja Leskovšek McQuarrie, predsednica Ženskega nogometnega kluba Radomlje, ki je hvaležna za podporo vseh partnerjev.

Dvodnevnega dogodka ne bi bilo brez podjetja MEDEX, ki je najštevilčnejši dekliški nogometni turnir pri nas kot generalni pokrovitelj podprlo že lani, ob jubilejni deseti izvedbi turnirja.

MEDEX CUP 2024 podpirajo tudi Občina Domžale in Občina Kamnik ter NLB, REAM, Triglav Zdravje, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Domzalec.si, Taxi Alma, T.S. Avto, Gostilna in picerija Jaka, Kemis Plus, Helios, Tosama, Korbar catering, Krajevna skupnost Radomlje, Nogometna zveza Slovenije in drugi.

MEDEX CUP 2024- SODELUJOČI KLUBI: Avstrija: Avstrija: GAK, SC Brunn, FCM Traikirchen, USC Schaffern in Soccer Girl Academy Kärnten. Hrvaška: NK Istra 1961, ŽNK Rijeka, ŽNK Agram, NK NŠ Maksimir, ŽNK Slavonija, NK Pazinka Pazin in NSŽ Istra. Madžarska: Illes Akademia Szombathely. Slovaška: ŠK Slovan Bratislava in FC Spartak Trnava. Slovenija: ŽNK Mura, ŽNK Aluminij, ŽNK Koper Obala, ŽNK Ljubljana, ND Primorje, NK Škofja Loka in ŽNK Radomlje.

FOTO: ŽNK Radomlje


241 views0 comments

Comments


bottom of page