top of page

MLAJSE SELEKCIJE V LETO 2023 Z JASNIM CILJEM

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nogometno pomlad vstopila kot tretja ekipa državnega prvenstva, še bolje pa po jesenskem delu sezone kaže selekcijama do 15 in 17 let.

Kadetinje v prvi polovici prvenstva niso oddale točke, brez prejetega gola so dobile vseh osem preizkušenj. »Zelo ponosne smo na to, že na začetku smo si zadale cilj, da sezono pripeljemo do konca brez oddane točke in ne prejmemo zadetka. To smo jeseni uresničile, res smo se potrudile in mislim, da je vse to zasluženo,« po uspešni jeseni selekcije ŽNK Radomlje Medex DU17 pravi Špela Gerbec, ki bo v nadaljevanje sezone zakorakala kot najboljša strelka kadetskega prvenstva.


Avtorica 18 zadetkov poudarja, da je bolj od individualne statistike pomembna ekipna uvrstitev. In prav to bo tudi spomladi prvi cilj rumenosrčnih kadetinj: »Mislim, da so želje enake. Na vsaki tekmi moramo dati vse od sebe in zmagati, ne prejemati zadetkov, ob tem pa si vsaka od nas želi tudi individualnega napredka.«


Z najučinkovitejšo strelko lige se lahko pohvali tudi selekcija ŽNK Radomlje DU15, ki s popolnim izkupičkom vodi v zahodni skupini državnega prvenstva. »Odnos do dela na treningih je bil pravi, vse smo se trudile. Mislim, da je jesenski del sezone dokaz, da smo na pravi poti. Naš namen je, da tako nadaljujemo, vsako tekmo moramo odigrati po najboljših močeh,« pravi Taja Strgar, ki je v zadnjem jesenskem nastopu presegla mejnik svoje vzornice.


V državnih tekmovanjih mlajših selekcij je presegla število zadetkov, ki jih je za člansko ekipo Radomelj dosegla Zala Kuštrin. Pri dokazovanju na nogometnih zelenicah dodaten izziv nosi tudi kapetanski trak, ki ga nosi v selekciji do 15 let: »Zdi se mi, da mora kapetan predstavljati vzor za ostale, biti mora odgovoren in spodbujati ekipo. To je zame še dodaten izziv, mislim pa, da mi to sezono dobro uspeva.«


V Ženskem nogometnem klubu Radomlje smo ponosni, da so dobro delo v mlajših selekcijah prepoznali v Novi Ljubljanski banki, saj je klub vnovič vključen v projekt NLB Šport mladim.

FOTO: Tomaž Strgar


27 views0 comments
bottom of page