top of page

MONIKA KASTELEC JE RUMENOSRCNA

Zasedba članske ekipe ŽNK Radomlje Medex je pred nadaljevanjem sezone bogatejša tudi za Moniko Kastelec. Osrednja vezistka se med rumenosrčne seli iz vrst Ljubljane.

Štiriindvajsetletnico lahko s 109 nastopi v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje uvrstimo med najizkušenejše igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Dolgoletna igralka Krima je bila v preteklosti članica mladinskih reprezentančnih selekcij, tako s Krimom kot Ljubljano pa je zaigrala v velikem finalu pokalnega tekmovanja.


»Pričakujem, da bom napredovala v vseh segmentih nogometne igre in še bolje izkoriščala svoje prednosti. Hkrati si želim dodati svoj delež in maksimalno pomagati ekipi k doseganju zastavljenih ciljev,« je Monika dejala v uvodnem pogovoru po sklenitvi sodelovanja z Ženskim nogometni klubom Radomlje.


Ljubljančanka se je novim soigralkam pridružila ob začetku priprav, z vključitvijo v novo sredino pa ni imela težav: »Radomlje so klub, ki deluje na zares visokem nivoju. Igralke se lahko ukvarjamo izključno z nogometom in tako je lažje vse usmeriti zgolj v nogomet, v napredek, kar je moj glavni cilj. Dokler igram, si želim biti vsak dan boljša, pridobiti čimveč izkušenj, različnih pogledov in znanj. Pogoji so odlični, vizija kluba je jasna. Poleg tega je v klubu ogromno mladih, talentiranih, tehnično odlično podkovanih nogometašic - z nekaterimi se že poznamo iz Krima -, s katerimi je užitek trenirati in igrati. Kljub temu pa je še ogromno prostora za napredek, kar me zelo veseli!«


Novinka med rumenosrčnimi ne skriva, da ima v dresu Radomelj visoke cilje. »Pričakujem, da gremo po zmago na vsaki tekmi. Želim si, da bodo glave vsake izmed nas spočite, osredotočene in pri stvari, noge pa maksimalno pripravljene na borbo do konca v vsakem trenutku vsake tekme. S takim pristopom bodo rezultati prišli 'sami od sebe'. Potrebno je maksimalno oddelati vsak trening, poleg tega pa maksimalno verjeti v uspeh!« poudarja Monika, ki je na Zdravstveni fakulteti dokončala študij fizioterapije, kot trenerka pa je dodatne izkušnje nabirala v mlajših selekcijah Ilirije in Interblocka.


O drugi zimski novinki je spregovoril tudi Aljaž Gornik. Trener članske zasedbe ŽNK Radomlje Medex je zadovoljen, da ekipa ob kakovosti dobiva še nekaj pomembnih izkušenj: »Monika predstavlja odlično dodana vrednost za našo mlado ekipo. Vsestranska igralka in osebnost, ima veliko nogometnega in življenjskega znanja. Tako na igrišču kot ob njem je izjemno kakovostna mentorica mlajšim dekletom. Hkrati je s svojim profesionalnim odnosom vzor vsem soigralkam, s seboj pa prinaša neverjetno željo in ambicijo po lastnem napredku ter dokazovanju. Gre za igralko, ki dobro 'čuti' nogometno igro in bo s svojimi izkušnjami znala na igrišču dajati pravi ritem in ravnovesje naši igri, ob tem pa prave nasvete mlajšim igralkam.«


Monika Kastelec bo v rumeni opravi igrala s številko 19 na hrbtu.

FOTO: ŽNK Radomlje


126 views0 comments
bottom of page