top of page

NINA MCQUARRIE: »ŠE BOLJE IZKORIŠČATI PRILOŽNOSTI«

Pomlajena ekipa ŽNK Radomlje Medex, ki se ji je pridružila tudi četa kadetinj, je v Ajdovščini odigrala prvo srečanje v sklopu poletnih priprav.

Ravno tako premešana zasedba Primorja ni bila kos rumenosrčni zasedbi, ki je po dveh tednih treningov prevladovala na ajdovski zelenici. Radomljanke so si ustvarile veliko priložnosti, dosegle pa so deset zadetkov. Trikrat je bila uspešna Lea Dolinar, dvakrat sta zadeli kadetinji Taja Strgar in Ula Omerzu, v polno pa so merile še Tinkara Testen, Naja Poje Mihelič in Katjuša Kern.


»Odigrale smo zelo dobro tekmo. Priključilo se nam je tudi nekaj mlajših deklet, ki so se zelo izkazale, nekatere med njimi so dosegle tudi zadetek. Zmaga je bila visoka, naš cilj pa je, da dosežemo še več zadetkov in še bolje izkoriščamo priložnosti,« je po tekmi dejala Nina McQuarrie.


Devetnajstletna napadalka bo v vnovič pomlajeni ekipi že med bolj izkušenimi igralkami. Nina se veseli dodatnih obveznosti: »Zagotovo bom v drugi vlogi, ker sem med starejšimi, bom nosila tudi več odgovornosti. Iz drugega vidika bom gledala na vse, na igro, ekipo in to, kako sodelujemo. Pričakujem zanimivo sezono.«


Čeprav bo ekipa izjemno mlada, pa cilji ostajajo visoki, poudarja Komendčanka. Celotnemu pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku.

FOTO: Tomaž Strgar


28 views0 comments
bottom of page