top of page

NUŠA VIDRIH: »ČE SE BOMO S TEM ZADOVOLJILE, NE BOMO NAPREDOVALE«

Kadetska selekcija ŽNK Radomlje je na zadnji tekmi druge tretjine državnega prvenstva premagala vrstnice iz vrst Olimpije in izenačila najvišjo zmago letošnje sezone.


V ljubljanski mreži je končalo 13 žog, petkrat je zadela Lea Dolinar, ki z 28 goli ostaja na vrhu ligaške lestvice strelk. Trikrat je v polno merila Katjuša Kern, dveh golov pa sta se razveselili Špela Gerbec in druga strelka lige Nikki Kobal. Ob kadetskem prvencu Taie Doles velja omeniti še debi Nike Slapnik.


Nuša Vidrih v golu ni imela veliko dela, vratarka pa je bila zadovoljna z igro celotne ekipe: »Mislim, da smo proti Olimpiji odigrale eno boljših tekem letos. Želele smo zmagati že zaradi počastitve desetletnice našega kluba pa tudi zato, da bi imele članice dodatno spodbudo pred pokalno tekmo.«


Radomljanke se v zadnjih šest preizkušenj kadetske lige s popolnim točkovnim izplenom, pred drugouvrščenim Primorjem pa imajo 12 točk prednosti. Zasedba Karmen Ulbin bo v 15. krogu državnega prvenstva prosta, s tekmovanjem pa bo znova nadaljevala v soboto, 23. aprila, ko bo gostovala v Gažonu.


»Še naprej želimo ohranjati dobro formo, zabiti čim več golov in jih prejeti čim manj. Ne smemo podcenjevati nikogar, v nogometu je vse mogoče in v kolikor ne daš svojega maksimuma na igrišču, te je vsak zmožen presenetiti,« pred zadnjimi šestimi tekmami sezone opozarja mlada čuvajka mreže.


Obramba Radomelj je doslej klonila zgolj trikrat, ekipa pa na niti enem srečanju tekmicam ni dovolila več kot zadetka. »Zavedamo se, da imamo dobro obrambo, a če se bomo s tem zadovoljile, ne bomo napredovale. Trije goli pomenijo tri napake, iz katerih se moramo nekaj naučiti, da se naslednjič ne bodo več ponavljale,« poudarja Nuša.


Petnajstletnica iz Kočevja počasi zaključuje prvo sezono med rumenosrčnimi, ki se jim je pridružila poleti: »Vtisi so super. Všeč mi je, da ima klub visoke cilje in zagotavlja dobre pogoje za delo. Vodstvo in igralke ogromno vlagajo v to, da bi te cilje dosegli.«


Naša sogovornica je bila v minulih dneh del dolgega seznama reprezentantk ŽNK Radomlje, s kadetsko reprezentanco Slovenije je na Kosovu izborila obstanek v ligi A kvalifikacij za evropsko prvenstvo.


»Pričakovanja so bila - sploh s strani igralk - zelo visoka, zato smo bile razočarane, da nam ni uspelo doseči nekaj več, je pa tudi obstanek v ligi A dober rezultat. Videle smo, da smo lahko konkurenčne tudi izredno močnim ekipam, kar je pokazatelj, da delamo v pravo smer. S pravim odnosom bodo v prihodnosti prišli tudi rezultati,« se prva vratarka kadetske reprezentance spominja zadnjih kvalifikacijah.


Čeprav bo šele aprila dopolnila 16 let, je že dobila nekaj priložnosti na pripravljalnih preizkušnjah članske ekipe Radomelj. »Vsaka tekma je nova izkušnja. Vesela sem, da mi trenerji zaupajo in ponujajo priložnosti na takšnih tekmah. Zame je to potrditev, da dobro delam in vsekakor motivacija za prihodnost,« še pove Nuša Vidrih.


ŽNK RADOMLJE DU17 - ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA DU17 13:0 (6:0) Strelke: Lea Dolinar (2', 6', 40', 55', 61'), Nikki Kobal (8', 30'), Katjuša Kern (15', 59', 63'), Špela Gerbec (50', 52'), Taia Doles (67'). ŽNK Radomlje DU17: Nuša Vidrih, Jona Javorič, Ajda Zajc, Nika Bazjak (48' Špela Gerbec), Lea Dolinar, Katjuša Kern, Nea Podbevšek, Lori Škulj (41' Lara Volavšek), Naja Poje Mihelič (65' Ana Marija Kršljin Stojič), Alicija Brinovec (52' Taia Doles), Nikki Kobal (58' Nika Slapnik). Trener: Karmen Ulbin. ŽNK Olimpija DU17: Nadin Ferk, Tanja Vukman (65' Zoja Gloria Hernaus), Tisa Dovč (19' Neža Marinčič) (58' Maja Miljuš), Nadia Medić, Sara Medić, Nika Hojč, Stela Babič, Zala Omerza, Žana Bernik, Zoja Kartuš, Lia Jasenc. Trener: Sebastian Zalar.

FOTO: Tomaž Strgar


129 views0 comments
bottom of page