top of page

PO HITRI IZKLJUČITVI BREZ PREBOJA V POKALNI FINALE

Polfinalni obračun Pokala Pivovarna Union je za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex predstavljal tekmo pomladi, a se po izključitvi v 11. minuti srečanja ni izšlo po željah rumenosrčnih. Preboja v finale so veselili v taboru Mure.

Radomljanke so se že tretjič to pomlad pomerile s Sobočankami. Črno-bele so imele obakrat precej preglavic, tokrat pa so si pot do pokalnega finala močno olajšale z rdečim kartonom Tinkare Testen. Branilka Radomelj je tekmo zaključila po vsega desetih minutah igre, ko je z vlečenjem za dres zaustavila napad Neli Hofman. Hitra izključitev je podrla načrt Radomljank, ki pa so se dobro prilagodile nastalemu položaju in uspešno odbijale napade domačink.


Sobočanke so sicer prvič zapretile že v uvodni minuti, ko pa je Nuša Vidrih dobila dvoboj z Josy Matos, Neli Hofman pa je žogo v deveti minuti poslala daleč preko vrat. Nuša Vidrih v 13. minuti, ko so Radomljanke že igrale brez Tinkare Testen, ni imela težav s strelom Kaje Korošec. Neli Hofman je po kotu v 28. minuti zgrešila žogo pred golom, Thalita pa je s 16 metrov streljala preko vrat.


Črno-bele so številčno premoč kronale v 38. minuti. Ines Sok je z leve podala pred vrata, Margita Vasović je žogo preusmerila ob bližnji vratnici in zadela eno od Radomljank. Žoga se je odbila proti vratom, z bližine pa jo je v mrežo pospravila Špela Kolbl in postavila izid prvega polčasa.


V četrti minuti nadaljevanja tekme, po še enem kotu, je Noelle Vilčnik odbila udarec Margite Vasović, dve minuti zatem pa so gostiteljice podvojile prednost. Kaja Korošec je s 17 metrov in malce z leve zadela v bližnji kot. V 56. minuti se je nova priložnost ponudila še Neli Hofman, ki pa je streljala mimo vrat.


Po uri igre in podaji Špele Kolbl je Josy Matos z bližine streljala preko gola, v 68. minuti pa so se Radomljanke približale. Evelina Kos je podala do Ive Kocijan, ki pa ji je izven kazenskega prostora spodrsnilo. To je izkoristila Noelle Vilčnik in Radomlje približala na 2:1.


Mura se je vnovič oddaljila v 73. minuti, ko je Špela Kolbl prodrla po levi strani, nato pa zaposlila Lucijo Kos, ki je Muro popeljala do varnejše prednosti. V 78. minuti so domače prišle še do dvomljive enajstmetrovke. V zadetek za 4:1 jo je pretvorila Kaja Korošec, ki je v končnici srečanja zatresla še okvir gostujočega gola.


»Nogomet je nepredvidljiv. Načrt, ki smo ga pripravili za tekmo, se je hitro porušil, saj smo že v 11. minuti ostali brez igralke v polju. Osemdeset minut tekme smo se morali braniti deset proti enajstim. Mislim, da smo to počeli dobro, dekleta so ostala v konceptu in zbrane, igrale so na pravi način. Z njimi se zadovoljen. Boli me dejstvo, da smo dobili štiri gole praktično brez priložnosti, ker niti ena ni bila stoodstotna. To so razlike med izkušenimi igralkami in našo ekipo, ki je zelo mlada. V tem položaju moramo ekipo spraviti na višjo raven, da bomo lahko uspešno tekmovali,« je ob slovesu od pokalnega tekmovanja dejal trener Aljaž Gornik.


Nova tekma sledi že v nedeljo, ko bo na Stadionu Ilirije odigrana tekma z Ljubljano. Tekma se bo pričela ob 17. uri.


ŽNK MURA NONA - ŽNK RADOMLJE MEDEX 4:1 (1:0)

Strelke: Špela Kolbl (38'), Kaja Korošec (51', 79'/11m), Lucija Kos (74'); Noelle Vilčnik (68'). Rdeči karton: Tinkara Testen (11'). ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos, Ines Sok (66' Živa Rakovec), Kaja Korošec, Špela Kolbl, Lucija Kos, Josilene De Jesus Matos (78' Lana Curman), Neli Hofman (60' Kaja Horvat), Tija Šoštarič Karič (78' Neža Hrga), Thalita Ellen Silva Bomfim (66' Špela Rozmarič), Margita Vasović. Trener. Amir Karić. ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Jona Javorič (83' Ana Gerjolj), Ajda Zajc, Sara Gradišek, Margit Kosirnik (69' Ula Omerzu), Maša Osojnik (78' Katarina Gadnik), Laura Šenk (83' Monika Kastelec), Tinkara Testen, Maja Madon, Tajda Hlebec, Noelle Vilčnik.. Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: Zdravko Turk


31 views0 comments
bottom of page