top of page

PO KADETINJAH NASLOV DRŽAVNIH PRVAKINJ OSVOJILA ŠE SELEKCIJA DU15

Konec tedna prinaša nove tekmovalne izzive. Kadetinje bodo v soboto gostile Olimpijo, selekcija do 15 let pa se bo s tekmo proti Žalcu poslovila od domačega igrišča. Tako kot kadetinje, so si tudi dekleta ekipe DU15 že zagotovila prvo mesto v državnem prvenstvu.


Selekcija do 15 let, ki je že v petek premagala ekipo Krima, ima dva kroga pred koncem sezone neulovljivo prednost pred zasledovalkami. Drugouvrščene Cerkljanke so namreč v nedeljo tesno izgubile s tretjimi Radljami. Prav Korošice bodo v zadnjem krogu nasprotnice Radomljank.


ŽNK CERKLJE DU17 - ŽNK RADOMLJE DU17 0:5 (0:4)

Strelke: Naja Poje Mihelič (6'), Špela Gerbec (12', 16'), Alicija Brinovec (32'), Taja Strgar (76').

ŽNK Cerklje DU17: Živa Mikložič (57' Žana Galjot), Neža Čebašek, Varja Špiler, Pia Repnik, Maja Madon, Nevena Višić, Tia Matanović (48' Živa Rupar), Nuša Šenk, Monika Globočnik (66' Sara Merjasec), Ema Demjanovič, Zala Šenk. Trenerka: Simona Jelovšek.

ŽNK Radomlje DU17: Ajda Zajc, Lara Volavšek, Jona Javorič, Brina Omejec-Židan (41' Ula Osolnik), Tisa Podkrajšek, Alicija Brinovec (73' Špela Gerbec (68' Kaja Prelovšek)), Špela Gerbec (68' Kaja Prelovšek), Katjuša Kern, Taia Doles (46' Taja Strgar), Lori Škulj, Naja Poje Mihelič (61' Nika Slapnik). Trenerka: Karmen Ulbin.


Kadetinje, ki so naslov državnih prvakinj potrdile v sredo, so v soboto odigrale še tekmo 18. kroga prvenstva. Srečanje v Velesovem je odigrala močno pomlajena zasedba, saj je bila zgolj kapetanka Lori Škulj predstavnica izhodne generacije 2005.


Domačo mrežo je v šesti minuti načela Naja Poje Mihelič, nato pa je dvakrat v polno merila še Špela Gerbec, prvič v 12. in nato še v 16. minuti. Izid prvega polčasa je po pol ure igre postavila Alicija Brinovec. V nadaljevanju tekme, po seriji menjav, smo dočakali še en zadetek. Štiri minute pred koncem dvoboja se je stotega ligaškega gola za mlajše selekcije ŽNK Radomlje veselila Taja Strgar, ki je tako na najlepši način obogatila debi v kadetski ekipi.


Tekmo so pričele kar štiri igralke generacije 2007, v nadaljevanju obračuna pa je v igro vstopilo še pet igralk rojenih leta 2008. Ob Taji Strgar so to še Ula Osolnik, ki je prav tako debitirala v kadetski ligi, Nika Slapnik ter Kaja in Katja Prelovšek.


ŽNK RADOMLJE DU15 - ŽNK KRIM DU15 4:1 (3:1) Strelke: Ajda Zajc (27'), Špela Gerbec (32'), Brina Omejec-Židan (37'), Alicija Brinovec (59'); Neža Trost (29'). ŽNK Radomlje DU15: Maruša Rupnik, Lara Volavšek, Ajda Zajc, Kaja Prelovšek, Taia Doles, Taja Strgar, Špela Gerbec, Nika Humar, Alicija Brinovec, Brina Omejec-Židan, Nika Slapnik, Katja Prelovšek, Ayla Skenderović, Taja Jakopič, Kaja Poglednik. Trenerka: Karmen Ulbin. ŽNK Krim DU15: Manca Kavšek, Lina Leben, Ajda Maček, Tara Novak, Ana Makovec, Natalia Blagojević, Neža Trost, Maja Marić, Iza Kuralt Per, Tisa Stjepanović, Anesa Hadžić, Kiara Košir, Vanesa Hadžić. Trener: Simon Prudič.


Že dan prej, v petek je selekcija do 15 let v Športnem parku Radomlje gostila ekipo Krima. Mlade Radomljanke, ki nastopajo pod vodstvom Karmen Ulbin in Monike Drobnič, so odpor Ljubljančank lomile do 27. minute, ko je zadela Ajda Zajc. Zasedba iz prestolnice je hitro odgovorila z izenačenjem Neže Trost, a so domačinke kljub temu dobile prvi polčas. Tri minute po golu Krima je za novo vodstvo Radomelj zadela Špela Gerbec, za povišanje prednosti pa je poskrbela Brina Omejec-Židan. Alicija Brinovec je v 59. minuti zadela za končnih 4:1.


Ker so Cerklje v nedeljo klonile v Radljah, si je selekcija ŽNK Radomlje DU15 dva kroga pred koncem sezone priigrala neulovljivo prednost šestih točk. Radomljanke so namreč dobile obe medsebojni tekmi z Gorenjkami, ki na ligaški lestvici zasedajo drugo mesto.


ŽNK RADOMLJE DU13 - ŽNK KRIM DU13/ŽNK CERKLJE DU13/DEKANI OBALA DU13

ŽNK Radomlje DU13: Maša Erjavec, Aneli Kutin Prešeren, Špela Ana Bremšak, Bela Manfreda, Lana Brugger, Tajda Mujezinović, Lana Tatarovac, Zala Zrim, Nia Kutin Prešeren, Reza Pišek. Trenerka: Karmen Ulbin.


Nov turnir državnega prvenstva je tudi za selekcijo ŽNK Radomlje DU13. Rumenosrčna zasedba se je vnovič odpravila na Primorsko, po Kopru je gostovala še v Gažonu. Ekipa, ki jo je vodila Karmen Ulbin, se je tokrat merila z vodilnim Krimom, Cerkljami in Dekani Obalo, pred zadnjim turnirjem v Ajdovščini pa zaseda tretje mesto. Radomljanke se bodo 21. maja v prestolnici burje zoperstavile Gažonu, Primorju, Olimpiji in Kopru Obali.


V teh dneh sta bili aktivni tudi ekipi, ki nastopa v ligah MNZ Ljubljana. Selekcija ŽNK Radomlje DU10, ki jo vodi Nika Udovič, se je v Športnem parku merila s fantovskimi selekcijami NK Litija, OŠ Olimpija in NŠ Domžale Dob modri, selekcija ŽNK Radomlje DU12 pa pa je pod taktirko Tije Vrhovnik gostovala pri NŠ Bela krajina.

FOTO: Tomaž Strgar


83 views0 comments
bottom of page