top of page

PO POKALNI ZMAGI PRVIČ ŠE NA DOMAČEM IGRIŠČU

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je sezono 2022/23 odprla z dvema zmagama. Rumenosrčne so po ligaškem slavju na Ptuju uspešno opravile tudi s pokalnim obračunom v Ajdovščini, jutri pa gostijo Cerkljanke.

Četa Aljaža Gornika se je v sredo v prestolnici burje prebila v polfinale Ženskega pokala Pivovarna Union. Napredovanje so z zadetki potrdile Laura Šenk, Tajda Hlebec, Naja Poje Mihelič in Margit Kosirnik, ki se je razveselila prvega zadetka v dresu članske ekipe ŽNK Radomlje Medex.


»Že dolgo časa sem si ga želela, danes je prišel ta dan, zato sem zelo vesela, da sem dosegla zadetek,« je po strelskem prvencu dejala dolgoletna članica rumene sredine.


Osemnajstletnica je doslej igrala na položaju bočne branilke, v uvodu letošnje sezone se predstavlja v novi vlogi, bližje vratom nasprotnic: »Najprej sem se kar malce lovila, saj je kar precej drugače kot igrati v obrambi. Zdi pa se mi, da sem dobro izkoristila to priložnost.«


Predstavnica generacije 2004 že spada med izkušenejše igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Igralska zasedba je znova zelo mlada, a najstnica iz Most pri Komendi s tem nima težav. »Ne čutim pretirane razlike, saj se z dekleti poznamo že od prej. Zdi se mi, da dobro sodelujemo in dobro igramo skupaj,« pravi Margit, ki želi avgust zaključiti še s tretjo zmago sezone.


Rumenosrčna četa se bo v Športnem parku Radomlje prvič predstavila jutri, ob 11. uri, ko bo pred kamero NZS gostila Cerkljanke.

FOTO: Zdravko Turk


20 views0 comments
bottom of page