top of page

PO REPREZENTANČNEM DEBIJU ŽELI KLUBU POMAGATI DO NOVIH ZMAG

Članska reprezentanca Slovenije je leto 2022 sklenila s prijateljsko tekmo proti Kosovu. Pri zmagi z izidom 3:1 je sodelovala tudi Sara Gradišek, ki je na zelenici koprske Bonifike debitirala v izbrani vrsti.

Sara Gradišek je na igrišče prikorakala v 72. minuti tekme in zaigrala v zadnji vrsti, ob njej pa se je zmage razveselila še Živa Galjot. Laura Šenk, po stažu še mladinska reprezentantka, je bila s strani selektorja Boruta Jarca prvič uvrščena na čakalno listo. Za novo slavje je dvakrat zadela Mateja Zver, zmago pa je s prvencem potrdila Zara Kramžar.


Tekmo v lepem spominu ohranila tudi Sara Gradišek, saj je prvič zaigrala za člansko reprezentanco. »Najprej je bilo prisotne nekaj nervoze, vendar je le-ta kmalu po vstopu v igro izginila. Predvsem je k temu pripomoglo dejstvo, da smo nekaj minut po tem povedle in smo lahko zaigrale nato bolj sproščeno. Seveda so bile v pomoč tudi izkušenejše soigralke, ki so mi s svojo mirnostjo in nasveti vlivale samozavest ter pomagale premagati začetno tremo,« po debiju pravi dolgoletna članica ŽNK Radomlje.


Devetnajstletnica ima pred zaključkom leta 2022 veliko razlogov za zadovoljstvo. Po dolgotrajni poškodbi se je spomladi uspešno vrnila na nogometne zelenice, reprezentančni debi pa je nova nagrada za vztrajnost, potrpežljivost in odrekanje Jevničanke, ki je športno pot uspešno združila s šolskimi obveznostmi.

Poleti zlata maturantka, zdaj pa študentka farmacije priznava, da ji je reprezentančna izkušnja dala dodaten motiv, da se v prihodnosti preizkusi tudi v tujini: »Šele, ko imaš enkrat priložnost najprej trenirati in nato še zaigrati na takšnem nivoju in s takšnimi soigralkami, spoznaš, kaj vse nogomet ponuja. To je popolnoma drug nivo igre, telesne pripravljenosti in navsezadnje tudi odnosa do športa. Ob vsem tem sem tudi sama začutila željo po tem, da bi sledila njihovim stopinjam in zaigrala v tujini v eni od močnih evropskih lig. Če želim to doseči, bo seveda potrebnega še veliko odrekanja in trdega dela, za kar pa mi zagotovo ne manjka motivacije.«


Reprezentančne obveznosti so zdaj preteklost, Sara pa je misli že usmerila proti nedeljski tekmi v prestolnici. Radomljanke se bodo v derbiju 11. kroga ŽNL Triglav Zdravje pomerile z ŽNK Ljubljana. »Te tekme se igralke zares veselimo, saj vemo, da je to neposredni boj za tretje mesto na ligaški lestvici. Zavedamo se, da bo tekma težka, igralke Ljubljane so namreč kakovostne in zelo uigrane. To so dokazale tudi na prvi letošnji tekmi, na nas pa je, da tokrat prikažemo boljšo igro, kot smo jo takrat in poskušamo rezultat obrniti sebi v prid. Pričakujem izenačeno in napeto tekmo, v kateri bodo morda odločale tudi podrobnosti, zato moramo stremeti k temu, da smo v vseh prvinah nogometne igre boljše od nasprotnic,« poudarja vezistka.


Rumenosrčna zasedba bo energijo in motiv črpala tudi v nedavnem remiju z Olimpijo. »Zagotovo bo tudi v nedeljo, enako kot proti Olimpiji, treba agresivno in odločno nastopiti v fazi branjenja, obenem pa raznoliko in zbrano napadati ter si ustvariti in izkoristiti čim več priložnosti. Če nam bo to uspelo, mislim, da tudi rezultatski uspeh ne bo izostal,« je optimistična Sara Gradišek.


Radomljanke vas v nedeljo vabijo, da jih podprete na tribuni Stadiona Ilirija, obračun z Ljubljančankami se bo pričel ob 13. uri.

FOTO: Tomaž Strgar


77 views0 comments
bottom of page