top of page

POLETNI REMI DODATNA MOTIVACIJA

S tekmami desetega kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje se pričenja druga polovica rednega dela državnega prvenstva. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo v nedeljo gostila ŽNK Cerklje.

Članska zasedba ŽNK Radomlje Medex se po dveh prostih nedeljah - tekmi z Muro in Olimpijo bosta odigrani novembra - vrača v tekmovalni ritem in v lov po nove točke. Rumenosrčne imajo po šestih odigranih tekmah na svojem računu 11 točk, nedeljske nasprotnice Cerkljanke so z dvema tekmama več pri devetih.


Radomljanke želijo po pokalnem porazu z Ljubljano znova okusiti slast zmage. »Res je, v nedeljo gostimo ŽNK Cerklje. V tekmo vstopamo z visokimi cilji. Menim, da je naša ekipa dobro pripravljena in povezana, skupaj s soigralkami pa bomo storile vse, da tri točke ostanejo doma,« pred nedeljsko preizkušnjo poudarja Nika Bazjak.


Mlada branilka priznava, da bo razplet avgustovskega gostovanja na Gorenjskem, ko Radomljanke niso izkoristile serije obetavnih priložnosti, predstavljal dodaten zagon: »Seveda, poletni remi v Velesovem je samo še dodatna motivacija za uspeh na nedeljski tekmi. Na domači zelenici želimo doseči čim več zadetkov, svojo mrežo pa želimo ohraniti prazno.«


Od zadnje ligaške preizkušnje so minili že trije tedni, rumene so v sedmem krogu na domačem igrišču premagale Krim. Tekmi z Muro in Olimpijo sta bili preloženi zaradi kvalifikacij kadetske reprezentance, del katere so bile tudi Taia Doles, Špela Gerbec, Brina Omejec-Židan in Ajda Zajc, igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex.


Preostanek ekipe je pod vodstvom trenerja Aljaža Gornika pilil formo za zaključek jesenskega dela prvenstva: »Med reprezentančnim premorom smo se na treningih posvetili tako fizični pripravljenosti kot tudi skupinski in individualni kakovosti. Kot sem že dejala, menim, da je ekipa dobro pripravljena na nove preizkušnje.«


»Sama z rezultati prejšnjih tekem nisem popolnoma zadovoljna, saj menim da je ekipa zmožna doseči še veliko več,« ob pogledu na doslej odigrane tekme pravi Nika, ki igra prvo pravo člansko sezono. Še lani kadetinja je letos dobila pomembno vlogo v zadnji vrsti članske ekipe: »Preskok iz kadetskega v članski nogomet je bil kar velik, saj večinoma igram proti igralkam, ki premorejo veliko več izkušenj kot jaz.«


Nedeljski dvoboj se bo v Športnem parku Radomlje pričela ob 18:30, kljub prenosu na spletni strani NZS pa vas rumenosrčne vabijo, da jih podprete z obiskom tekme.


FOTO: Zdravko Turk & TSM Productions


44 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page