top of page

POVSEM BLIZU DO ZAKLJUČNIH MINUT DVOBOJA

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je tudi v oslabljeni zasedbi pogumno spoprijela z ljubljansko Olimpijo in bila vse do zaključnih minut obračuna blizu izkušenih gostiteljic.

Rumene so v Šiški ob že dlje časa odsotnih igralkah pogrešale tudi Tajdo Hlebec in kapetanko Katarino Gadnik, namesto nje je ekipo na ljubljansko zelenico s trakom na levici popeljala Sara Gradišek.


Olimpija je povedla iz prve prave akcije, v katero sta bili vključeni dve bivši igralki rumenih, po predložku Barbare Kralj je z 12 metrov zadela Izabela Križaj. Nuša Vidrih je v peti minuti poskus Ane Milović, še ene bivše Radomljanke, preusmerila v kot, v deveti minuti pa so prvič zapretile rumene. Sara Gradišek je sprožila z roba kazenskega prostora, vendar žogo poslala preko domačih vrat. V 13. minuti prvi sporni dogodek na srečanju, Ajda Zajc je v drsečem posredovanju najprej izbila žogo, Aleksandra Česen pa se je presenetljivo odločila za najstrožjo kazen. V zadetek jo je pretvorila Ana Milović.


Zasedba Aljaža Gornika se je po drugem zadetku zbrala in pričela lov na znižanje zaostanka. Ajda Zajc je po kotu v 23. minuti z glavo merila mimo leve vratnice. Nuša Vidrih je bila na drugi strani na mestu po preigravanju Ane Milović, zaustavila pa je tudi strel Izabele Križaj z razdalje. Radomljanke so vodstvo Olimpije prepolovile v 38. minuti, ko je Maja Dimitrijević podrla Saro Gradišek, prav ona pa je bila uspešna z bele točke. Kapetanka Radomelj je pred odmorom sprožila še z razdalje, minuto kasneje pa je poskus Ane Gerjolj ukrotila Jovana Petrović.


Radomljanke so pogumno odprle drugi polčas. Ajda Zajc je v četrti minuti nadaljevanja srečanja z 18 metrov sprožila mimo vrat. Minuto kasneje je Jovana Petrović odbila strel Noelle Vilčnik z 22 metrov, takoj zatem pa se je v obetavnem položaju za udarec znašla še Monika Kastelec, a je predolgo oklevala s strelom. V 53. minuti je bila po prestreženi podaji nevarna še Maja Madon, ki pa je žogo poslala mimo leve vratnice. Nuša Vidrih je po uri igre odbila poskus Ane Milović, tri minute zatem je Tinkara Testen z gol črte izbila strel Urške Bratuša, Nuša Vidrih pa je dobila soočenje z Izabelo Križaj.


Udarec Manje Rogan ni bil dovolj natančen, Jovana Petrović pa v 77. minuti ni imela težav s prostim strelom Tinkare Testen. Mreža Radomelj se je tretjič zatresla v 84. minuti, po novi sodniški napaki in napačno dosojenem avtu, po katerem so Ljubljančanke prišle do kota, v gneči pred golom pa je zadela Maja Dimitrijević. V 86. minuti je po prekršku za novo najstrožjo kazen še drugič porumenela Ajda Zajc, enajstmetrovko pa je izkoristila Manja Rogan. Domača vezistka je v 93. minuti še enkrat zadela za končnih 5:1. V ekipi ŽNK Radomlje sta v končnici tekme v ŽNL Triglav Zdravje debitirali Taia Doles in Nika Hojč.


»Kot trener bi jim rad vcepil to, da ni vseeno, če izgubimo z 2:1, 5:1, igramo 2:2 ali pa je 2:3 za nas. Na tem moramo še delati, igralke je potrebno prepričati, da delajo do konca tekme in da zmorejo. Podoba v javnosti je drugačna, če tesno izgubiš ali pa je razlika večja. Očitno je to naravna pot, ki je ne moremo preskakovati,« je po razpletu zadnjega gostovanja v letošnji sezoni dejal Aljaž Gornik.


ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA - ŽNK RADOMLJE MEDEX 5:1 (2:1)

Strelke: Izabela Križaj (3'), Ana Milović (14'/11m), Maja Dimitrijević (84'), Manja Rogan (87'/11m, 93'); Sara Gradišek (38'/11m).

Rdeči karton: Ajda Zajc (86').

ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Ajda Zajc, Sara Gradišek, Maša Osojnik, Laura Šenk (85' Nika Bazjak), Tinkara Testen, Maja Madon, Ana Gerjolj (71' Tisa Podkrajšek), Monika Kastelec (90' Taia Doles), Jona Javorič (90' Nika Hojč), Noelle Vilčnik. Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: Zdravko Turk





20 views0 comments
bottom of page