top of page

PRED KAMERAMI Z OLIMPIJO

Updated: Apr 27

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo aprilski spored preizkušenj zaključila s še enim gostovanjem v prestolnici. Rumenosrčne se bodo v Šiški pred kamerami Planet 2 zoperstavile ŽNK Olimpiji.

S predzadnjim gostovanjem letošnje sezone se za večino igralk članske ekipe ŽNK Radomlje Medex pričenja zgoščen spored preizkušenj v zaključnem mesecu prvenstva. Že četrtek namreč prinaša tudi zaostalo tekmo z ŽNK Olimpijo, ki bo pred televizijskimi kamerami odigrana v Športnem parku Dob.

Zaključni mesec bo še posebej naporen za dekleta, ki nastopajo za člansko in kadetsko selekcijo rumenih. Med njimi je tudi Brina Omejec Židan: »S tekmo proti Olimpiji odpiramo natrpan urnik v zaključnem mesecu sezone. Mislim, da smo z mlado člansko ekipo od začetka sezone naredile velik napredek. Ob tem se mi zdi pomembno tudi to, da smo skozi vsa tekmovanja zelo stabilna ekipa in držimo določeno konstanto. Seveda gremo v vsako tekmo z željo po zmagi, naši cilji pa so tudi, da se borimo do zadnje sekunde in pokažemo zmagovalni karakter.«

Nedeljske nasprotnice bodo nogometašice ljubljanske Olimpijo, ki so v štirih dneh odigrale dva derbija z Muro, po ligaškem še pokalnega. Kako se lotiti nedeljske tekme? »Naše ambicije pred tekmo z Olimpijo so visoke. Kljub zgoščenemu tempu verjamemo, da lahko s stalno motivacijo, osredotočenostjo in pripravljenostjo dosežemo odličen rezultat. Gremo na zmago!« poudarja Brina.

Šestnajstletnica počasi zaključuje krstno člansko sezono, v nedeljo pa lahko preseže osebni mejnik - prvih tisoč minut na tekmah Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. »Res je, za mano je že skoraj ena sezona nastopanja v članski ligi, ki ima drugačen način igranja, kot sem bila vajena. Poskušam se čim bolj prilagoditi ter izpolnjevati naloge, ki so mi dane. Seveda vedno obstaja prostor za napredek in pri sebi si želim izboljšati še nekaj stvari. Ena od teh je tudi strel na gol, ki ga moram kot krilna napadalka cim prej izboljšati,« meni kadetska reprezentantka Slovenije.

Že v soboto pa bo na sporedu prva od petih preostalih tekem kadetske ekipe, v kateri ima Brina ravno tako pomembno vlogo. Kadetinje ŽNK Radomlje Medex se tudi letos borijo za naslov državnih prvakinj: »Še zadnje leto igram tudi kadetsko ligo. To sezono bo borba za prvo mesto še posebej zahtevna, saj je v ligi več kakovostnih ekip. Z Muro in Cerkljami imamo trenutno enako število točk, zato se bomo s soigralkami potrudile po najboljših močeh. Verjamem, da bomo dosegle želen cilj, torej osvojile kadetsko ligo, če bo vsaka dala vse od sebe in bomo delovale kot ekipa.«

Vabljeni, da konec tedna spodbujate rumenosrčne do novih zmag! Tekma članske ekipe ŽNK Radomlje Medex se bo v Športnem parku Šiška pričela ob 16:30.

FOTO: Aljoša Cankar & TSM Production




97 views0 comments
bottom of page