top of page

PRED ZIMSKIM PREMOROM NOVA VISOKA ZMAGA

Rumenosrčne so v zaključnem tednu jesenskega dela sezone odigrale dve preizkušnji, Ekipa trenerja Aljaža Gornika je po visoki četrtkovi zmagi v obračunu s Ptujem dobila tudi 200. tekmo v državnem prvenstvu, z 11:0 je odpravila Krim.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je jesenski del ŽNL Triglav Zdravje zaključila z osmo zmago, ob remiju z Olimpijo pa je doživela še tri poraze. Najmlajša ekipa lige - tekme je pričenjalo pet kadetinj - je s skupno 25 točkami tudi teoretično potrdila nastop v skupini za prvaka, v kateri bodo igrali najboljši štirje klubi prvenstva.


Radomljanke so na zadnji jesenski tekmi pogrešale Majo Zajc, Nino McQuarrie, Tajdo Hlebec in Najo Poje Mihelič, tudi v nekoliko spremenjeni zasedbi pa so hitro prišle do vodstva. Katjuša Kern, ki je bila s štirimi goli na četrtkovi tekmi s Ptujem najboljša strelka rumenih, je v sedmi minuti zadela za vodstvo gostiteljic. V 14. minuti je po podaji Lee Dolinar zadela Gala Dasović Ravnik, le tri minute kasneje pa je z razdalje udarila še Dolinarjeva.


V 22. minuti se je po predložku Gale Dasović Ravnik veselila Ula Omerzu, po kotu v 34. minuti pa je bila uspešna še Tinkara Testen. Izid prvega polčasa je tik pred odmorom postavila Katarina Gadnik, kapetanka pa se je s skupno 28. ligaškim golom otresla družbe na sedmem mestu večne lestvice strelk kluba.


V nadaljevanju se je mreža Krima zatresla še petkrat. V deseti minuti drugega polčasa je podajo Lee Dolinar za drugi zadetek na tekmi izkoristila Ula Omerzu. Lea Dolinar se je po kotu v 72. minuti tudi sama še drugič vpisala med strelke, štiri minute kasneje pa je po njeni podaji še drugič zadela Katarina Gadnik. Že v naslednjem napadu sta omenjeni igralki obrnili vlogi, po asistenci kapetanke pa je Lea Dolinar dosegla tretji gol na tekmi. Ptujčanka med rumenimi je dobro predstavo kronala še s četrtim zadetkom tri minute pred koncem tekme.


»Čestitke dekletom za uspešno zaključen jesenski del prvenstva. Še drugič v dveh dneh so uspele z raznovrstno, ekipno in učinkovito igro visoko zmagati. Zopet je bilo med strelkami kar šest različnih igralk. To pomeni, da dekleta igrajo zelo ekipno, hkrati pa lahko vsaka igralka znotraj ekipnega koncepta izrazi tudi svojo posamično kakovost!« je po zadnji jesenski tekmi in skupno 200. tekmi članske ekipe v državnem prvenstvu dejal Aljaž Gornik.


Ligaško tekmovanje se bo predvidoma nadaljevalo 11. marca 2023.


ŽNK RADOMLJE MEDEX - KRIM 11:0 (6:0)

Strelke: Katjuša Kern (7'), Gala Dasović Ravnik (14'), Lea Dolinar (17', 72', 77', 87'), Ula Omerzu (22', 55'), Tinkara Testen (34'), Katarina Gadnik (45', 76').

ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Ula Omerzu (56' Ajda Kličić), Maša Osojnik (71' Nika Bazjak), Laura Šenk, Tinkara Testen, Sara Gradišek, Ana Gerjolj, Katjuša Kern (63' Lori Škulj), Katarina Gadnik, Gala Dasović Ravnik, Lea Dolinar. Trener: Aljaž Gornik.

Krim: Katarina Rogelj (63' Maja Hubat), Rubi Krmelj, Nika Krajnc, Urša Konda (63' Nina Bojovič), Erisa Šabanaj, Klara Verlič, Tara Novak, NIka Đura (81' Ester Urek), Ana Čop, Katja Pikš, Edisa Koca. Trener: Žiga Grgasović.

FOTO: ŽNK Radomlje


63 views0 comments

Comments


bottom of page