top of page

PREDSTAVLJAMO: MAJA MADON

Avgust prinaša prve ligaške preizkušnje kadetske selekcije ŽNK Radomlje Medex, ki bo v prihajajoči sezoni branila naslov državnih prvakinj. Rumenosrčne bodo v novo sezono zakorakale tudi z Majo Madon.

Petnajstletnica velja za eno najbolj nadarjenih igralk generacije 2007. Pred prihodom v Radomlje je v dekliškem nogometu nosila dres ŽNK Cerklje, ob tem pa igra tudi za fantovske NK Lesce. Maja bo v jesenskem delu sezone del kadetske selekcije ŽNK Radomlje Medex, spomladi pa bo s 16. rojstnim dnevom pridobila pravico nastopa v članskih tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije.


Igralka sredine igrišča je radomeljski dres oblekla že poleti, ko je zaigrala na turnirju Cordial Cup, v minulih tednih pa je novo sredino spoznala še na pripravah: »Na prvem treningu mi je bilo nekoliko težje, saj še ne poznam vseh pravil in taktike. Mislim pa, da mi gre počasi bolje, še posebej skozi pripravljalne tekme, na katerih se lahko najbolje vključim v igro. Treningi so kakovostni, všeč mi je, da so dekleta zagnana in imajo pravi pristop.«


Nekatere soigralke je v preteklosti že spoznala na reprezentančnih aktivnostih, priprave pa služijo za poglabljanje vezi s celotno ekipo. »Res je, mislim, da so me dobro sprejele. Veselim pa se, da se še bolje spoznamo,« poudarja Gorenjka.


S kakšnimi cilji se je igralka, ki je doslej v dekliških tekmovanjih NZS odigrala 46 tekem, dosegla pa je 22 golov, pridružila rumenim? »Seveda bi rada, da napredujem. To je za zdaj moj glavni cilj, kasneje pa imam veliko željo tudi po tujini. Nisem imela visokih pričakovanj, vem, da so Radomlje dober in urejen klub. Upala sem le, da se bom ujela z igralkami in se čim boljše vključila v njihov sistem igre,« si želi Maja.


Žoga je Majina najtesnejša sopotnica že od devetega leta starosti. »Prvič sem nogomet poskusila igrati nogomet na “Dnevu športa” v Završnici. Stara sem bila devet let in kmalu potem sem pričela trenirati pri NK Žirovnica. Kasneje sem igrala še pri NK Bled in NK Lesce, kjer treniram še zdaj, ter s puncami pri ŽNK Cerklje. Moj cilj v nogometu je, da bi se lahko z njim nekoč preživljala kot igralka,« sklene novinka med Radomljankami.


Maja, dobrodošla med rumenosrčnimi!

FOTO: ŽNK Radomlje


160 views0 comments

Comentarios


bottom of page