top of page

PREDSTAVLJAMO: ŽANA GALJOT

Updated: Aug 13, 2022

V sezoni 2022/23 bosta v golu rumenosrčnih stali kar dve vratarki s priimkom Galjot. V Ženskem nogometnem klubu Radomlje pozdravljamo mlado čuvajko mreže Žano Galjot.

Dolgoletna članica kluba Živa Galjot že nekaj sezon brani gol članske ekipe, poletna novinka Žana pa se bo letos dokazovala med vratnicama selekcije ŽNK Radomlje Medex DU17. Čeprav sta obe vratarki, pa ju ob istem priimku ne vežejo sorodstvene vezi.


Žana, ki je bila kot predstavnica generacije 2007 že del reprezentančne selekcije do 15 let, se je v Radomlje preselila iz Ženskega nogometnega kluba Cerklje. Z novimi soigralkami vadi že vse od pričetka poletnih priprav. »Na novo okolje in treninge sem se hitro privadila. Treningi so bolj intenzivni, v novem klubu pa se zelo dobro počutim,« pravi mlada Gorenjka.


»Radomljam sem se pridružila z željo po napredovanju,« pravi Žana, ki je v kadetski ligi prvič zaigrala v sezoni 2020/21, doslej pa je v Ligi DU17 nabrala 25 nastopov.


V tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije se je prvič predstavila že pred petimi leti, zato večino novih soigralk in vrstnic že dodobra pozna tudi z nogometnih zelenic: »Soigralke so me lepo sprejele in so mi vedno pripravljene pomagati.«


Visokorasla vratarka ob tem razkriva, da sta jo za nogomet navdušila brat in sestrična.


Žana, dobrodošla med rumenosrčne!

FOTO: ŽNK Radomlje


86 views0 comments

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page