top of page

PRVE SPOMLADANSKE TOČKE POSVETILE MARGIT KOSIRNIK

Rumenosrčne so v nogometno pomlad zakorakale z zmago na Gažonu, ki so jo posvetile poškodovani soigralki Margit Kosirnik, ki jo po poškodbi kolena čaka nekajmesečno okrevanje.

Petkov obračun na Gažonu je ponudil pričakovano predstavo, Radomljanke so nadzirale potek dogajanja in imele več od igre, čeprav na zahtevnem igrišču ni bilo enostavno igrati. Na sestavo enajsterice so sicer vplivale tudi težave z odsotnostmi in poškodbami. Prvič je tekmo v ŽNL Triglav Zdravje od prve minute odigrala Anamarija Močnik, v končnici srečanja pa je krstne članske minute vknjižila Žana Galjot. Mlada vratarka ni imela dela, kar velja tudi za povratnico med rumene Majo Zajc.

Radomljanke so do vodstva prišle v peti minuti tekme, ko je Taia Doles s podajo v prostor zaposlila Ulo Omerzu, ta pa je dobila soočenje z reprezentančno soigralko v domačem golu, Nadin Ferk. Sledilo je še nekaj obetavnih akcij, po eni od njih so rumene prišle do najstrožje kazni. Ana Gerjolj je bila s prekrškom zaustavljena v kazenskem prostoru, z bele točke pa je bila zanesljiva Katarina Gadnik. Kapetanko ŽNK Radomlje Medex še dva gola ločita do skoka na tretje mesto večne klubske lestvice strelk.

Drugi polčas je ponudil še kakšno priložnost manj kot prvi, so pa bile Radomljanke blizu povišanja vodstva po udarcu Monike Kastelec, ki pa ji je veselje po posredovanju domače vratarke Nadin Ferk preprečil prečnik. Mreža Gažona se je tretjič zatresla v 81. minuti, ko je z natančnim udarcem z razdalje zadela še Špela Gerbec.

»Zadovoljni smo tako z rezultatom kot tudi z odnosom vseh igralk do tekme. Odigrale so na polno, po svojih najboljših močeh. Upoštevale so vse taktične naloge, ki jih treniramo in smo se glede njih dogovorili pred tekmo. Iz tega vidika smo zadovoljni, dosegli smo tri zadetke in niti enega dobili, kar je dober uvod,« je po današnji zmagi na Gažonu dejal trener Aljaž Gornik.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo v 15. krogu ŽNL Triglav Zdravje, prve na domačih tleh v nadaljevanju sezone, pomerila z ajdovskim Primorjem.

ŽNK GAŽON - ŽNK RADOMLJE MEDEX 0:3 (0:2) Strelke: Ula Omerzu (5'), Katarina Gadnik (36'/11m), Špela Gerbec (81'). ŽNK Gažon: Nadin Ferk, Katarina Bikarević, Gaja Zirnstein, Katjuša Jugovac (79' Gaja Ambrožič), Žana Bjelkić, Mia Olič (68' Lana Zec), Vaneja Kalin, Tarin Požru, Nika De Faveri, Dorina Kiralj (46' Tjaša Gregorič), Brina Lovrečič. Trener: Robert Zirnstein. ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc (82' Žana Galjot), Ajda Zajc, Ula Omerzu, Špela Gerbec, Brina Omejec-Židan, Monika Kastelec, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Anamarija Močnik (77' Živa Galjot), Taia Doles, Lara Volavšek. Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: ŽNK Radomlje Medex


42 views0 comments

Comments


bottom of page