top of page

PRVI LIGAŠKI PORAZ NA DOMAČI ZELENICI

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je na zaostali tekmi devetega kroga doživela prvi poraz na domači zelenici v letošnji izdaji ŽNL Triglav Zdravje.

Nogometašice ŽNK Olimpije so izkoristile nekaj napak v vrstah rumenih in slavile z izidom 0:5, Radomljanke pa na drugi strani niso izkoristile nekaj obetavnih napadov. Ljubljančanke so povedle v 18. minuti, ko je Ana Milović izvedla prosti strel z desne strani igrišča, žoga pa je po oceni sodnice Vanje Janković v celoti prečkala gol črto. Iz posnetka tega ni moč razbrati.


Radomljanke so odgovorile pet minut zatem, ko je Nika Bazjak po samostojnem prodoru zapretila s strelom z roba kazenskega prostora. Sara Nemet je bila na mestu. Izid prvega polčasa je v 36. minuti postavila Ana Milović, ki je zadela po podaji z leve strani igrišča.


V uvodu drugega polčasa je Živa Galjot ukrotila udarec Urške Bratuše, na drugi strani pa je po predložku Ule Omerzu z glavo poskušala Ana Gerjolj. V 52. minuti je z natančnim strelom z 20 metrov zadela Urška Bratuša, šest minut kasneje pa se je priložnost za znižanje zaostanka ponudila Uli Omerzu, ki pa je v zaključku akcije nastreljala ljubljansko vratarko.


Ana Milović v 63. minuti ni izkoristila najstrožje kazni, tri minute po tem pa je Žiga Galjot ukrotila udarec Laure Šenk, ene od petih bivših Radomljank v začetni enajsterici Olimpije. V 73. minuti je po protinapadu zadela Sara Makovec, kmalu zatem pa je za končnih 0:5 zadela še Ana Milović. Pet minut pred koncem tekme je šesti zadetek Ljubljančank z izbijanjem z gol črte preprečila Nika Bazjak.


Aljaž Gornik se je po porazu ozrl tudi proti zadnjemu dejanju jesenskega dela sezone: »Ni veliko za filozofirati, potrebno se je dobro spočiti, psihološko nastaviti glave in odločno nastopiti še na zadnji preizkušnji. Glede na odigrane srečanja, ko smo to delali dobro, imamo dovolj vetra v jadra. Sposobni smo odigrati še eno dobro tekmo.«


ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA 0:5 (0:2)

Strelke: Ana Milović (18', 36', 75'), Urška Bratuša (52'), Sara Makovec (73').

ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Ajda Zajc, Ula Omerzu (83' Brina Omejec-Židan), Margit Kosirnik, Jona Javorič, Monika Kastelec (71' Taia Doles), Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Špela Gerbec, Nika Bazjak (90' Anamarija Močnik), Lara Volavšek. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Olimpija Ljubljana: Sara Nemet, Zoja Kartuš, Urška Bratuša (83' Barbara Kralj), Ana Milović, Zala Vindišar (83' Tara Knego), Zala Lucija Balažic, Izabela Križaj (83' Viktorija Janković), Sara Makovec, Maša Osojnik, Maja Dimitrijević, Laura Šenk (87' Žana Bernik). Trener: Zlatko Gabor.

FOTO: Zdravko Turk


10 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page