top of page

PRVIČ S KAPETANSKIM TRAKOM

Zmaga na Kodeljevem je pozabljena, misli pa so že usmerjene v prihajajočo tekmo. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo v nedeljo pred kamerami Planet 2 igrala v Murski Soboti, v Fazaneriji se bo pomerila s Pomurjem.

Radomljanke so samozavest po bolečem porazu v četrtem krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje okrepile z visoko zmago na Kodeljevem. Mrežo Krima je v zahtevnih razmerah, ki jih je v drugem polčasu še otežil močan dež, trikrat zatresla tudi Sara Gradišek, ki je ob odsotnosti Katarine Gadnik ekipo na igrišče popeljala kot kapetanka.


»Vedele smo, da po prejšnjem tednu takšno tekmo potrebujemo za povrnitev samozavesti pred prihajajočimi zahtevnimi preizkušnjami. Mislim, da smo odigrale solidno tekmo, bile smo učinkovite v napadu, v obrambi pa nasprotnicam nismo pustile priložnosti. Menim, da je to dobra popotnica za naslednje srečanje,« se je vezistka rumenih dotaknila dvoboja s Krimom.


Kot članska igralka je tekmo prvič pričela s kapetanskim trakom na levici. »Ta vloga pomeni, da moraš biti na igrišču boljša verzija sebe in vzgled ostalim igralkam, tako v nogometnem smislu kot tudi glede vedenja na zelenici. Mislim, da je to motivacija za vsako igralko, tudi zame,« poudarja devetnajstletnica, ki priznava, da je samozavest okrepilo tudi novo povabilo v člansko izbrano vrsto. Ob njej je bila na seznam uvrščena tudi Živa Galjot.


Še pred reprezentančnim premorom bo konec tedna odigran šesti krog državnega prvenstva. Rumenosrčna zasedba bo gostovala pri aktualnih prvakinjah, dvoboj s Pomurkami pa bo zaradi zasedenosti beltinskega igrišča odigran v soboški Fazaneriji. Za večino igralk rumenih bo to prvi nastop pred televizijskimi kamerami, saj si bo obračun moč ogledati v prenosu na Planet 2.

»Vse se zelo veselimo te tekme, da pokažemo vse, kar znamo. Želim si, da se po nekaj tekmah spet zberemo v polni postavi in odigramo po najboljših močeh. Upam, da nam bo izšlo tudi z rezultatom,« je Sara še dejala pred nedeljskim dvobojem v soboški Fazaneriji.


Srečanje članskih ekip ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje Medex se bo v nedeljo pričelo ob 16. uri.

FOTO: Zdravko Turk


14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page