top of page

PRVIČ TO POMLAD V PRESTOLNICI

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo pred šestimi preizkušnjami v skupini za prvaka opravila še s prvim pomladanskim gostovanjem v prestolnici.

Radomljanke redni del državnega prvenstva zaključujejo z dvobojem proti Olimpiji. Jesenski dvoboj v Športnem parku Radomlje se je končal z delitvijo točk, z izidom 1:1, rumene pa bodo pozitiven rezultat iskale tudi v Ljubljani. Čeprav so Nuša Vidrih, Tinkara Testen, Ajda Zajc, Maja Madon, Naja Poje Mihelič in Ula Omerzu s kadetsko reprezentanco v minulih dneh odigrale tri zahtevne tekme, zasedbo trenerja Aljaža Gornika z optimizmom navdaja dobra predstava na prvi preizkušnji pomladi proti Muri.


»Izkušenim nasprotnicam se bomo zoperstavile s pozitivno naravnanostjo in željo po zmagi. Zavedamo se, da bo tekma težka. V nedeljo bo tri točke osvojila ekipa z večjo mero zagnanosti, borbenosti in motivacije. Smo samozavestne,« pred spopadom z ljubljansko Olimpijo pravi Maša Osojnik.

Krilna napadalka ŽNK Radomlje Medex verjame, da lahko ekipa ponovi srčno predstavo iz prve polovice letošnje sezone: »Iz jesenskega dvoboja lahko vsekakor izvlečemo našo motiviranost, zmagovalni karakter in pa borbenost. Na takratnem srečanju smo pokazale, kaj pomeni beseda 'ekipa', to bomo prenesle tudi v nedeljsko tekmo. Delovale bomo: VSE ZA ENO, ENA ZA VSE!«


Medtem ko je imela kar osmerica igralk rumenih reprezentančne obveznosti, je preostanek ekipe pridno treniral v Športnem parku Radomlje. »Kljub temu, da je bilo lepo število igralk naše ekipe del kadetske reprezentance, smo preostale v klubu trenirale, kot se spodobi. Na tekmo smo pripravljene in v Ljubljano odhajamo po zmago,« je samozavestna 17-letna Ljubljančanka.


Obračun z drugouvrščeno ekipo prvenstva bodo v Športnem parku Šiška pospremile tudi kamere Planet 2. »To, da lahko igramo pred televizijskimi kamerami, nam daje še dodatno motivacijo in nagon za zmago,« še poudarja mladinska reprezentantka.


Maša in soigralke kljub neposrednemu prenosu pozivajo, da jih podprete v Šiški: »Drage navijačice in navijači, podprite nas tudi v Ljubljani in nam pomagajte do zmage!«


FOTO: Tomaž Strgar99 views0 comments

Comments


bottom of page