top of page

RADOMLJANKE SO SE DOSTOJNO UPIRALE DRŽAVNIM PRVAKINJAM

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je spored novembrskih preizkušenj odprla s tekmo v Murski Soboti. Rumenosrčne so se v Fazaneriji dostojno upirale precej izkušenejšim državnim prvakinjam.

Radomljanke, ki so v dvoboju z Muro pogrešale Niko Bazjak in Niko Hojč, so v uvodu srečanja zamudile nekaj priložnosti za protinapade. Domačinke so prvič zapretile v sedmi minuti, ko pa je Nuša Vidrih ukrotila strel Lucije Kos. V 15. minuti je bila po kotu nevarna Evelina Kos, a je Nuša Vidrih odbila tudi njej udarec z glavo.


Nato sporna odločitev, saj je Thalita v boju za žogo na tla spravila Ulo Omerza, ki bi sicer neovirana stekla proti vratom Mure. Sodniška piščalka je ostala nema, se je pa oglasila v 23. minuti, ko zadetek Sobočank ni bil priznan zaradi prekrška nad Nušo Vidrih. Mreža Radomelj se je nato vseeno zatresla v 25. minuti, ko je po levi strani igrišča prodrla Špela Kolbl, po podaji v kazenski prostor pa je zadela Yana Malakhova.


Ukrajinska napadalka je deset minut kasneje, po še eni podobni akciji, še drugič na tekmi zadela v gneči pred vrati rumenih. Štiri minute pred polčasom je Radomljankam še tretjič popustila zbranost, po prostem strelu Lee Dolinar pa je z glavo zadela povsem neovirana Evelina Kos.


Ekipa Aljaža Gornika je v drugi polčas zakorakala bolj pogumno in bila v šesti minuti drugega polčasa na pragu zadetka. Ana Gerjolj je po prostem strelu Ule Omerzu zadela okvir domačega gola. Le dve minuti kasneje je nevarno prodrla Špela Gerbec, ki pa je žogo poslal preko vrat Mure. Sobočanke se ob agresivnejši igri Radomljank niso najbolje znašle, prvič po odmoru pa so zapretile šele po uri igre, ko je Lea Dolinar z razdalje sprožila mimo leve vratnice.


V 75. minuti je bila z 20 metrov nenatančna tudi Yana Malakhova, ki je z bližine zapretila tudi deset minut kasneje. Še prej sta mimo vrat Nuše Vidrih merili Neli Horman in Špela Rozmarič, pred koncem tekme pa je poskus Eveline Kos z velike razdalje zgrešil gol Radomelj.


»Dekleta so se maksimalno trudila, do potankosti so izpolnjevale svoje naloge in se trudile za ekipo. Ni bilo lahko, nasprotnice so močne, potrebno je bilo dati vse od sebe. Moti me, da predvsem v prvem polčasu še premalo verjamemo, da lahko igramo konkurenčno, čeprav so nasprotnice izkušenejše in močnejše. Premalo verjamemo vase, saj smo imeli v uvodu tekme tri priložnosti za iskanje protinapada, vendar smo bili premalo kakovostni. Ob tem smo bili premalo odločni na sredini igrišča in Mura nas je kaznovala. Vstop v drugi polčas je bil odločen, dekleta so pokazala karakter, grizle so za vsak milimeter igrišča. Igrale so odločno, v obrambi so bile tečne kot ose in nasprotnicam niso pustile, da bi na lahek način razvile igro. Rezultat tega je bil, da smo v uvodu drugega polčasa zadeli prečnik in imeli še eno polpriložnost. To je potrditev, da je moč igrati enakovredno tudi takšne tekme, ko verjameš vase in samozavesten. Velike pohvale, saj smo kljub pritisku nasprotnic šli preko sebe in se odlično branili, v drugem polčasu pa smo mrežo ohranili nedotaknjeno. Smo zelo ponosni in zadovoljni s predstavo ekipe,« je po tekmi dejal Aljaž Gornik.


Nova preizkušnja sledi v nedeljo, 19. novembra, ko bo rumenosrčno zasedbo gostila ptujska Drava.


ŽNK MURA NONA - ŽNK RADOMLJE MEDEX 3:0 (3:0) Strelke: Yana Malakhova (25', 35'), Evelina Kos (41').. ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos, Špela Kolbl, Lucija Kos, Josilene De Jesus Matos (70' Neli Hofman), Živa Rakovec (66' Anna Kristine Gornela), Noelle Vilčnik (70' Sara Adam), Lea Dolinar (66' Špela Rozmarič), Thalita Ellen Silva Bomfim, Yana Malakhova (87' Neža Hrga), Tinkara Testen. Trener: Bojan Jančar. ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Ajda Zajc, Ula Omerzu (89' Anamarija Močnik), Margit Kosirnik (76' Taia Doles), Jona Javorič, Brina Omejec-Židan (62' Karmen Ulbin), Monika Kastelec, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Špela Gerbec, Lara Volavšek. Trener: Aljaž Gornik.


FOTO: Zdravko Turk


78 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page