top of page

RUMENOSRČNE DOBILE MEDNARODNI TURNIR DONNA CUP

Kadetska ekipa ŽNK Radomlje Medex je praznični vikend preživela v italijanskem Pordenoneju, v domovino pa se je vrnila s pokalom za zmago na tradicionalnem turnirju Donna Cup.

Ekipa pod vodstvom Marjana Grilja in Karmen Ulbin na šestih tekmah ni doživela poraza, ob remiju pa je dobila pet dvobojev. Radomljanke so v soboto najprej premagale avstrijsko First Vienno, nato pa so bile boljše še od Triestine. Z zmago na tekmi z madžarskim Diósgyőrijem so si zagotovile finale, z neodločenim izidom proti domačemu Pordenoneju pa tudi prvo mesto po skupinskem delu turnirja. Najučinkovitejšo predstavo so prihranile za konec nedelje, ko so po preobratu napolnile mrežo Tavagnacca.


V ponedeljkovem sporedu turnirja je bila odigrana še finalna tekma proti Pordenoneju. Gostiteljice turnirja so prvi polčas dobile z golom prednosti, po izenačenju Radomljank - iz prostega strela je zadela Ula Omerzu - pa so o zmagovalkah odločali udarci z bele točke. Žana Galjot je zaustavila dve enajstmetrovki, za slavje rumenosrčne zasedbe pa so kazenski strel izkoristile Nika Bazjak, Tisa Podkrajšek in Ajda Zajc.


Špela Gerbec in soigralke so na zelenici stadiona Bottecchia dvignile zasluženo lovoriko. Za nameček je bila Taja Strgar s štirimi zadetki najboljša strelka, Maja Madon pa je bila proglašena za najboljšo igralko turnirja.


Radomljanke so po mnenju Maje Madon v Pordenoneju dokazale, da so konkurenčne tudi v mednarodnem nogometu: »Na turnirju sem uživala, mislim, da smo se s soigralkami še bolj povezale. Dokazale smo, da je naša ekipa kakovostna in uspešna tudi na mednarodni ravni. Kljub slabšim igriščem, neugodni razporeditvi tekem in sodnikom, ki niso bili na naši strani, smo s pravim ekipnim duhom uspele priti do finala in s turnirja oditi kot zmagovalke. Nagrada za najboljšo igralko mi pomeni veliko in je dobra spodbuda za nadaljne dokazovanje.«


»Turnir Donna Cup je bil za vse nas zelo lepa izkušnja. Pokazale smo pravi odnos in željo na igrišču ter bile na koncu za to nagrajene z zmago. To, da sem dobila priznanje za najboljšo strelko, je bila v veliki meri zaslužna celotna ekipa, saj mi brez nje ne bi uspelo doseči teh zadetkov,« je po zmagi dejala Taja Strgar, ki je po štirih zadetkih prejela priznanje za najboljšo strelko turnirja.


V finalu se je z dvema obrambama kazenskega udarca izkazala Žana Galjot: »V tistem trenutku nisem videla nikogar, ampak zgolj žogo. Bila sem osredotočena samo na to, kako jo obraniti, ker smo si res zaslužile zmago, saj smo se vse zelo borile zanjo. Hvaležna sem za vso podporo, ki sem je bila deležna s strani soigralk, trenerjev in navijačev. Ko pa sem dvakrat obranila skoraj nebranljivo, pa je bil ves trud poplačan in prvič sem na tekmi toliko prispevala k zmagi. Občutkov se ne da opisati, vidi pa se, da vse strmimo k istemu cilju. Upam, da bomo še naprej tako dobre ali pa še boljše. Zame je to potrditev, da zmorem in si moram samo zaupati. Zelo sem vesela, da smo zmagale turnir.«


»Dekleta so v treh dneh odigrala šest tekem, kar je predstavljalo zelo velik zalogaj s fizičnega vidika. Niso imela možnosti počitka in regeneracije, saj so si tekme sledile ena za drugo. Na finalni tekmi, ki smo jo dobili po enajstmetrovkah, so pokazale izjemno moč in mentalno trdnost, dokazale so, da se lahko soočijo z izzivi in vztrajajo v najtežjih trenutkih. To je po mojem mnenju ključnega pomena za uspeh v športu, zato si želim, da takšno mentaliteto prenesejo na tekme, ki sledijo v ligi,« pa je po uspehu dejal še trener Marjan Grilj.


Na turnirju Donna Cup 2023 so barve ŽNK Radomlje Medex zastopale Žana Galjot, Maruša Rupnik, Alicija Brinovec, Ajda Zajc, Nika Hojč, Tisa Podkrajšek, Lara Volavšek, Taia Doles, Marija Gvero, Taja Strgar, Brina Omejec Židan, Jona Javorič, Ula Omerzu, Neža Žagar, Maja Madon, Kaja Prelovšek, Nika Slapnik, Špela Gerbec in Nika Bazjak.


ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 - FC FIRST VIENNA DU17 3:1 Strelke: Maja Madon, Taja Strgar, avtogol.


ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 - US TRIESTINA CALCIO DU17 1:0

Strelka: Kaja Prelovšek.


ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 - DIÓSGYŐRI VTK DU17 2:0 Strelke: Jona Javorič, Alicija Brinovec.


ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 - PORDENONE CALCIO DU17 0:0


ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 - UPC TAVAGNACCO DU17 5:1

Strelke: Taja Strgar (3x), Taia Doles, Brina Omejec Židan.


Finale:

ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 - UPC TAVAGNACCO DU17 2:1 (*po enajstmetrovkah)

Strelka: Ula Omerzu.

FOTO: Tomaž Strgar


264 views0 comments
bottom of page