top of page

RUMENOSRČNE NA KRILIH MLADOSTI

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je po podaljšanem prazničnem tednu zakorakala v zadnji teden priprav, ki bo postregel s prvo uradno preizkušnjo sezone 2022/23.

Mlada rumenosrčna zasedba bo v soboto gostovala na Ptuju, že danes pa se četa trenerja Aljaža Gornika odpravlja v Zagreb. ŽNK Dinamo, ki je to pomlad na kolena spravil tudi najboljša kluba hrvaške lige, ŽNK Split in ŽNK Osijek, bo zadnji pripravljalni nasprotnik pred pričetkom Ženske nogometne lige Triglav zdravje.


Članska selekcija ŽNK Radomlje Medex se v sezono 2022/23 podaja z mlado igralsko zasedbo, v kateri bodo vidno mesto dobila tudi dekleta, ki po stažu spadajo še med kadetinje. Med slednje spadata tudi Lea Dolinar in Gala Dasović Ravnik, ki sta pred klubsko kamero spregovorili po obračunu s Splitčankami.


»Prestala sem spomladansko uvajanje, tako da bom zdaj že stalna članica članske ekipe. Zagotovo je malce lažje. Zdaj v ekipo prihajajo tudi moje vrstnice iz kadetske selekcije, ker pa sem članske tekme igrala že spomladi, čutim nekaj več odgovornosti,« je menila Lea, ki je v končnici minule sezone zabeležila štiri nastope na članskih zelenicah.


»Pričele bomo tam, kjer smo končale, na Ptuju. Pričakujem zanimivo sezono, saj se je v vseh klubih zgodilo precej sprememb. Verjamem, da bo zanimivo,« je po srečanju v medžimurskem Cirkovljanu še dejala Štajerka, ki si v novi sezoni želi tako osebnega kot ekipnega napredka.

Gala bo morala na ognjeni krst v ŽNL Triglav Zdravje še malce počakati, saj bo 16 let dopolnila jeseni, se pa zato veseli vsake minute, ki jo dobi v poletnih pripravah: »Res sem vesela, da trener vidi, da zmorem in mi daje priložnost. Na takšnih tekmah se bom navadila na to, kaj me bo čakalo v ligi. Skušam se potruditi, da dobim čim več minut in jih najbolje izkoristim.«


Najstnica z Bleda se veseli tudi kadetskih obveznosti. Z ekipo trenerja Marjana Grilja bo namreč branila naslov državnih prvakinj, kadetinje pa priprave opravljajo s člansko ekipo. »Kadetinje se pripravljamo skupaj s članicami, česar smo zelo vesele, saj je pripravljalno obdobje veliko težje, je pa tudi zelo zanimivo in pestro,« je povedala Gorenjka.


Celotnima pogovoroma prisluhnite v posnetku.

FOTO: Tomaž Strgar


20 views0 comments
bottom of page