top of page

S PREMEŠANO ZASEDBO KLONILE V ZADNJI TRETJINI DVOBOJA

Za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex je druga od skupno šestih tekem v skupini za prvaka. Rumenosrčne so se v Športnem parku Domžale znova dobro kosale z izkušeno ekipo Olimpije, ki je zmago potrdila v končnici srečanja.

Aljaž Gornik je šele na petkovem treningu pozdravil celotno ekipo, saj je imela kar deseterica igralk desetdnevne reprezentančne aktivnosti. Kvalifikacijski turnir mladinske reprezentance je terjal prilagoditve v klubski enajsterici, v kateri sta prvič zaigrali še dve kadetinje, Nika Bazjak in Ula Omerzu.


Ljubljančanke so pričakovano pritisnile na polovico premešane zasedbe rumenih, Manja Rogan je v sedmi minuti v visokem loku zadela okvir domačih vrat. V deseti minuti je prvi udarec Ane Milović odbila Maja Zajc, ki je nato zbrala še nekaj odličnih posredovanj. V 12. minuti se je ob strelu Sare Makovec izkazala Nika Bazjak, kmalu zatem pa je Maja Zajc udarec Manje Rogan z lepo parado izbila v kot.


Čuvajka radomeljske mreže je bila na mestu tudi v 20. minuti, ko je ukrotila diagonalni strel Sare Makovec, v 28. minuti pa je veselje preprečila tudi Manji Rogan, ki je z razdalje merila pod prečnik. Zatem so pogumneje zaigrale tudi Radomljanke, ki so bile v 34. minuti blizu vodstva. Laura Šenk je odvzela žogo na polovici Olimpije, Ula Omerzu pa je po podaji Sare Gradišek sprožila z leve strani. Šestnajstletnica je s strelom v oddaljenejši kot že premagala Jovano Petrović, a je Ljubljančanke rešila vratnica.


Le dobro minuto kasneje se je v priložnosti znašla še Sara Gradišek, ki pa ni uspela kaznovati slabega izbijanja Maje Dimitrijević. V 36. minuti je Maja Zajc dobila soočenje z Ano Milović. V sodniškem dodatku prvega polčasa je Sara Gradišek poskusila še s strelom z 18 metrov, vendar za las merila mimo leve vratnice, Maja Zajc pa je pred odmorom zaustavila še strel Ane Milović.


V drugem polčasu ponovitev scenarija s tekme v Šiški, saj je Olimpija kmalu po vrnitvi iz garderobe povedla. Sodnik Matjaž Trobec ni dosodil očitnega prekrška nad Saro Gradišek, v nadaljevanju akcije pa je z roba kazenskega prostora zadela Manja Rogan. Za nameček je bil z rumenim kartonom zaradi protesta po nedosojenem prekršku kaznovan še Aljaž Gornik, zadetek pa je tehtnico nagnil v korist Olimpije. Posnetek akcije si lahko ogledate tukaj.


Maja Zajc je v peti minuti drugega polčasa odbila še en poskus Ane Milović, minuto kasneje pa se priložnost za izenačenje ponudila Lauri Šenk. Vezistka Radomelj je prestrela podajo Jovane Petrović, a nato merila v ljubljansko vratarko. V 53. minuti velja izpostaviti novo odlično posredovanje Maje Zajc, ki je s pantersko obrambo preprečila veselje Sare Makovec.


V 58. minuti je proti vratom Olimpije merila Ajda Zajc, a se Jovana Petrović ni pustila presenetiti, zeleno-bele pa so po uri igre prišle do drugega zadetka. Protinapad Olimpije je z natančnim udarcem zaključila Urška Bratuša. Maja Zajc je v 78. minuti odbila nov strel Ane Milović, Maša Osojnik pa je takoj zatem preprečila zadetek Manje Rogan. Po kotu se je žoga od vratnice srečno odbila do Sare Makovec, ki je povišala vodstvo Olimpije, nato pa je dvakrat zadela še Ana Milović, čeprav je prvič igrala z roko, v 85. minuti pa je postavila končni izid srečanja.


»Srečujemo se s tremi dejavniki, ki so danes odločili tekmo, na dva nimamo vpliva. Prvi je, da smo v neenakopravnem položaju z našimi nasprotnicami, saj imajo reprezentantke v kadetski, mladinski in članski izbrani vrsti. Deset dni smo bili brez tričetrt ekipe, saj so se igralke udejstvovale v reprezentanci. Zbrali smo se šele v petek, prave svežine ni, igralke so utrujene. Nasprotna ekip je sveža, s tem se srečujemo iz kroga v krog, napram ostalim pa smo v neenakopravnem položaju. Drugi dejavnik, ki je danes močno obrnil potek tekme, je bil čisti prekršek v akciji pred prvim zadetkom. Žal je sodniška napaka tekmo peljala v nasprotno smer, vendar na to ne moremo vplivati. Ta odgovornost je na drugih. Dejavnik, na katerega lahko vplivamo, pa je bil ta, da nekatere naše nosilke igre niso pokazale vsega, kar znajo. Glede tega imamo rezerve, generalno gledano pa sem zelo zadovoljen. Nika Bazjak in Ula Omerzu sta debitirali v začetni enajsterici in na zahtevni tekmi odigrali odlično. Pohvaliti moramo obe, zelo zadovoljen pa sem tudi z Majo Zajc, ki je po dolgem času dobila priložnost in branila odlično. Velike pohvale njim in pa tudi ostalemu delu ekipe,« je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik.


ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA 0:5 (0:0) Strelke: Manja Rogan (48'), Urška Bratuša (61'), Sara Makovec (79'), Ana Milović (81', 84'). ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Ajda Zajc (72' Margit Kosirnik), Sara Gradišek, Laura Šenk (69' Noelle Vilčnik), Tinkara Testen (46' Maja Madon), Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Tajda Hlebec (46' Maša Osojnik), Ula Omerzu, Monika Kastelec, Nika Bazjak. Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: ŽNK Radomlje


19 views0 comments
bottom of page