top of page

SAJRA HANDŽIĆ JE RUMENOSRČNA

Članski ekipi ŽNK Radomlje Medex se je pred nadaljevanjem sezone pridružila še tretja zimska novinka. Konkurenco na bočnih položajih je zaostrila Sajra Handžić.

Devetnajstletnica je doslej igrala v rodni Bosni in Hercegovini, Radomlje pa bodo zanjo prvi klub na tujem. Nazadnje je bila članica Iskre iz Bugojna, ki po jesenskem delu sezone za Sarajevom 2000 in mostarsko Emino zaseda tretje mesto v prvoligaškem prvenstvu.


Sajra prihaja iz Tešnja, nogometno pot pa je pričela v Borcu iz sosednjega Jelaha. Kasneje je igrala Slogo iz Petrova, na prvoligaškem odru BiH pa se je predstavila v prejšnji sezoni, ko je nastopala za Fortuno Živinice. Za isti klub je pred prestopom v Radomlje igrala tudi nekdanja članica rumenih Albina Butković.


Bivša mladinska reprezentantka Bosne in Hercegovine se veseli novega poglavja v karieri: »Vesela sem, da sem se pridružila Ženskemu nogometnemu klubu Radomlje. Že na prvem treningu sem videla, da je to dobra in mlada ekipa, ki lahko doseže veliko. Do sodelovanja je prišlo tako, da smo se s pomočjo zastopnika najprej dogovorili za preizkušnjo, na kateri so se pokazali rezultati.«


V rumenem dresu je že zaigrala na dveh pripravljalnih tekmah, z ekipo pa opravila nekaj skupnih treningov. Počasi spoznava tudi slovenski ženski nogomet. »Pretežno spremljam vse, kar je vezano na nogomet. Mislim, da lahko s to ekipo in trenerjem močno napredujem,« je optimistična novinka med rumenosrčnimi.


»V prvi vrsti želim upravičiti osebna pričakovanja, ki so na visoki ravni. V preteklosti sem bila na preizkušnjah pri nemških klubih, kjer sem zadovoljila, vendar sem se morala zaradi papirologije vrniti v BiH. Kar se tiče nogometa, igram na položaju desne bočne branilke, ampak bi se v želji, da redno igram, prilagodila in zaigrala tudi drugje na igrišču, kjerkoli pa bi dala vse od sebe,« pravi mlada nogometašica, ki ima pred seboj željo in cilj, da se v prihodnosti prebije v nemško Bundesligo.


Nogomet sicer ni bil edina športna ljubezen tretje zimske novinke v naši ekipi. Sajra se lahko pohvali tudi s črnim pasom v karateju. V tem plemenitem športu se je pred nogometom dokazovala tudi Zala Kuštrin, najboljša strelka v zgodovini našega kluba. »Res je, karate sem trenirala od svojega sedma leta in posedujem črni pas. Karate me je 'povlekel' v šport in mi dal agresivnost za bočno igralko (smeh). Seveda pa tudi to, da nikoli ne odstopim od svojih sanj,« je še razkrila Sajra Handžić.


»Sajra prihaja iz tujine, kar je dobrodošlo za našo garderobo, saj ji bo dodala drugačno mentaliteto, svoj odnos do treninga, borbo za preživetje in tekmovalnost. To je zelo dobrodošlo, da se dekleta naučijo še drugih kultur in drugačne miselnosti, hkrati pa gre za igralko, ki ima nogometni potencial. Potrebnega bo samo nekaj časa, da se navadi na naše zahteve znotraj igre. Prepričan sem, da bo nato tudi ona doprinesla k naši zgodbi,« pa je o novinki dejal trener Aljaž Gornik.


Sajra je z registracijo Nogometne zveze Slovenije že pridobila pravico nastopa v dresu ŽNK Radomlje Medex. Dobrodošla med rumenosrčnimi!

FOTO: ŽNK Radomlje


179 views0 comments

コメント


bottom of page