top of page

ŠE ČETRTIČ TO POMLAD PROTI MURI

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo april zaključila z novim gostovanjem v Fazaneriji. Rumenosrčne se bodo že tretjič v tem mesecu in četrtič to pomlad pomerile z Muro.

Radomljanke so v Murski Soboti nazadnje gostovale 19. aprila, vse od 11. minute pa so igrale brez izključene Tinkare Testen. Hiter rdeči karton je terjal prilagoditve v taktičnem načrtu, Sobočanke pa so finalno vstopnico dokončno potrdile šele v končnici srečanja. Še bolj napet je bil zadnji ligaški dvoboj, saj so Radomljanke povedle z golom Noelle Vilčnik, Mura pa je do preobrata in zmage z 1:3 prišla s številčno premočjo v zadnjih 15 minutah igre.


Kaj pred zadnjo medsebojno tekmo v letošnji sezoni pravi Jona Javorič? »Res je, v nedeljo se bomo že četrtič letos pomerile z Muro. To pomeni, da že zelo dobro poznamo njihov način igranja, tako da bomo v tekmo vstopile pripravljene in samozavestne. Upam, da bomo imele več sreče kot na zadnjih dveh obračunih in odnesemo točke domov,« napoveduje mlada Moravčanka.


Radomljanke so bile predvsem na domačem igrišču bile izredno blizu Muri, ki je prvo tekmo v nadaljevanju sezone dobila z izidom 2:3. Kakšna so koristna spoznanja iz prejšnjih medsebojnih obračunov? »Kot sem že povedala, nasprotnice zdaj že dobro poznamo, če bomo igrale svojo igro tako, kot jo znamo, potem lahko presenetimo in osvojimo tri točke,« odgovarja hitra bočna igralka.


Šestnajstletnica v nadaljevanju letošnje sezone nabira prve članske minute: »Tekme članske ekipe so vsekakor bolj zahtevne, žoga potuje hitreje in vse se odvija hitreje, več je adrenalina. Takšna igra mi je zelo všeč, z vsako novo tekmo pa pridobim dodatne izkušnje, ki mi koristijo pri nogometnem razvoju,« ugotavlja dolgoletna članica Radomelj. Rumeni dres je v tekmovanjih NZS prvič oblekla že v sezoni 2016/17, ko je bila stara vsega deset let.


Sezona se sicer počasi bliža h koncu, gostovanju v Murski Soboti sledita tekmi v prestolnici, najprej proti Ljubljani in nato še z Olimpijo. Radomljanke bodo prvenstvo zaključile na domačih tleh, s tekmo proti ŽNK Ljubljani. »Osebna pričakovanja za zaključek sezone so, da z dobro igro izkoristim čim več minutaže, z ekipo pa želimo državno prvenstvo zaključiti na tretjem mestu,« še pove Jona.


Nedeljski dvoboj se bo na igrišču Mestnega stadiona Fazanerija pričel ob 17. uri. Kljub prenosu na spletni strani NZS vas vabimo, da rumenosrčne podprete v Murski Soboti.


FOTO: Tomaž Strgar


79 views0 comments
bottom of page